Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatska vojna industrija na sajmu u Parizu traži prilike za izvoz

22. Studeni 2013.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizirala je nacionalni štand na međunarodnom sajmu državne sigurnosti MILIPOL. koji se od 19. do 22. studenoga 2013. održava u Parizu, a na kojem izlaže deset hrvatskih proizvođača vojne i policijske opreme, izvijestili su danas iz HGK.

Na sajmu MILIPOL iz Hrvatske predstavljaju se tvrtke Agencija Alan, HS Produkt, Šestan Busch, Varteks-PRO, Odjeća, Inkop obuća, Hemco, Kapko, Galeb i Foto Soft.

Iz HGK prenose izjavu direktora tvrtke Šestan Busch Alojza Šestana kako je na sajmu za hrvatsku vojnu industriju iskazan veliki interes. Konkretno, prema najavama, tvrtka Šestan Busch polučila je toliki interes da je već osigurala punu zaposlenost proizvodnje za prvih deset mjeseci 2014., te će morati povećati svoje proizvodne kapacitete, stoji u priopćenju HGK.

Iz Komore dodaju da će pojačati svoje aktivnosti usmjerene ka poticanju izvoza i promocije industrije u inozemstvu te najavljuju organizirani nastup i na idućem sajmu vojne opreme, EUROSATORY, koji se također održava u Parizu u lipnju 2014. godine.

25. travanj 2024 16:31