Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatski izvoznici softvera predstavljaju se na skandinavskom tržištu

19. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Na konferenciji „Outsource 2 Europe“ koja će se održati 21. studenog u Stockholmu će se predstaviti šest članica Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera. Tema konferencije je spajanje skandinavskih tvrtki zainteresiranih za outsource razvoja IT rješenja s tvrtkama iz država s jugoistoka Europe koje im mogu pružiti usluge razvoja.

Konferencija će biti održana u Kista Science Cityu, vodećem europskom ICT klasteru smještenom u Stockholmu, u kojem posluje preko 1.000 ICT tvrtki s preko 25.000 zaposlenih. Konferenciju organizira SEEBA (South Eastern Europe Business Agency), švedska poslovna agencija primarno orijentirana na uspostavu i poboljšanje suradnje tvrtki iz Skandinavije s tvrtkama iz jugoistočne Europe. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici iz pedesetak skandinavskih tvrtki, te dvadesetak tvrtki ponuđača usluga iz zemalja naše regije.

Jedan od pokrovitelja konferencije je i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Švedskoj, te je poziv za sudjelovanje na konferenciji došao od Veleposlanstva preko Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. CISEx se aktivno uključio u pripremu konferencije, te pomogao u organiziraciji nastupa šest članica Udruge. Na konferenciji će se predstaviti tvrtke Beta Tau Beta, Calyx, Koios, Multicom, Poslovna inteligencija i Profico.

- Na konferenciji ćemo imati u programu i prezentaciju naše Udruge, gdje ćemo osim članova koji će biti prisutni na konferenciji, posjetiteljima predstaviti i rad same Udruge. Pokazati ćemo i kako preko našeg portala doći do kontakta naših članica koje imaju znanja i resurse potrebne za određeni razvojni projekt - kaže predsjednik Udruge Dražen Oreščanin koji očekuje kako će ostvariti kvalitetne poslovne kontakte, te povećati prisutnost i prihode članica udruge na tržištima skandinavskih zemalja.“

Nastup na „Outsource 2 Europe“ konferenciji je jedna od brojnih aktivnosti udruge CISEx usmjerene na razvoj izvozno orjentirane IT industrije u Hrvatskoj, te podršku članicama Udruge u poslovanju na izvoznim tržištima.

26. travanj 2024 20:50