Poslovna scena
StoryEditor

HUP Zagreb ostvario 11,12 milijuna kuna dobiti, 11 posto više nego lani

27. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

HUP Zagreb u prvoj polovini godine ostvario je 11,12 milijuna kuna neto dobiti, što je 11 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije, pokazuje financijsko izvješće te kompanije. U tome razdoblju ukupni prihodi HUP-a iznosili su gotovo 122 milijuna kuna, odnosno bili su 5 posto veći.

Pri tome, poručuju iz te turističko-hotelijerske tvrtke, broj noćenja u Zagrebu u prvom polugodištu porastao je 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Istovremeno, broj noćenja porastao je šest posto. Pojašnjavaju kako je taj rast dominantno ostvaren kroz turističko tržište, dakle ne kroz profitabilniji poslovno-kongresni segment, a što je rezultiralo smanjenjem ostvarene prosječne cijene.

Nastavljen je, međutim, trend rasta noćenja stranih gostiju i to za šest posto, a toliko iznosi i rast broja noćenja domaćih gostiju. Najviše noćenja u hotelima HUP-a Zagreb ostvarili su Amerikanci, Nijemci, Kinezi, Koreanci i Španjolci, pišu mediji. Inače, prihodi HUP-a od smještaja povećani su za 6,6 posto, dok su prihodi od prodaje hrane i pića porastli 11 posto.

13. svibanj 2024 09:26