Poslovna scena
StoryEditor

Hypo banka ‘Investment Management Company of the Year‘

27. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

U međunarodnom izboru financijskog časopisa World Finance, Hypo Alpe-Adria-Banka proglašena je pobjednikom u kategoriji ‘Investment Management Company of the Year‘, koja obuhvaća sve investicijske poslove i usluge, od brokerskih, skrbničkih i depozitnih poslova, vođenja fondova te upravljanja sredstvima klijenata.

Od 2007. časopis World Finance u 42 zemlje prati i prepoznaje kompanije te pojedince za koje smatra da su ostvarili značajna postignuća u različitim područjima, te na temelju višemjesečnih analiza od strane neovisnog žirija stručnjaka iz financijske industrije izabire najbolje banke, brokere, osiguravajuće kuće, fondove, mirovinske fondove i organizacije, a ‘Investment Management Company of the Year‘ nagrada za Hrvatsku dodijeljena je Hypo Alpe-Adria-Banci.

- Protekle godine bili smo vrlo aktivni u implementaciji novih procesa i širenju portfelja usluga, što je donijelo dodatnu ulagačku disciplinu te nam omogućilo još kvalitetnije vođenje dioničkog portfelja u regiji srednje i istočne Europe. U Hrvatskoj, kao uostalom i diljem svijeta prošle godine bili smo svjedocima suzdržanosti od ulaganja. Nepovoljni makroekonomski i poslovni uvjeti neminovno su se odrazili i na potencijalne ulagače te su utjecali na njihovu ulagačku spremnost, ali to nikako nije značilo da je tržište bilo ‘mrtvo‘, već da je zašlo u svoje ‘tiho‘ razdoblje - rekla je Irena Weber, izvršna direktorica Investicijskog bankarstva Hypo Alpe-Adria-Banke. Dodala je kako je i u takvim uvjetima Investicijsko bankarstvo Hypo banke uspješno generiralo novi posao, unaprijedilo brokerske i skrbničke usluge, uvelo nove funkcionalnosti što je rezultiralo dobrim plasmanom njihovih investicijskih fondova.

04. svibanj 2024 13:42