Poslovna scena
StoryEditor

IBM završio proces preuzimanja tvrtke EZ Legacy Ltd

29. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

IBM je objavio da je završio proces preuzimanja tvrtke EZ Legacy Ltd. (EZSource). Riječ je o kompaniji koja je razvila tehnologije za bolje razumijevanje programskog koda u aplikacijama - tehnologije koje programerima pomažu u vizualizaciji softvera - što im olakšava modifikacije i modernizaciju mainframe okružja. Financijske pojedinosti poslovnog sporazuma nisu objavljene.

EZSource i IBM će pomoći svojim korisnicima u „otključavanju“ milijardi linija programskog koda u aplikacijama koje rade na z Systems rješenjima te će ih redizajnirati tako da tvrtkama olakšaju prijelaz na hibridne računalne sustave u cloudu. Kombinacija tehnologija tvrtke EZSource i IBM-a pomoći će programerima u bržoj identifikaciji onih dijelova koda u aplikacijama koji se, primjenom sučelja za programiranje aplikacija (API - Application Programming Interfaces), mogu povezati s cloud platformama. IBM-ovo iskustvo u projektima digitalne transformacije, portfelj rješenja za hibridna cloud okružja koje kompanija posjeduje te ekspertiza u DevOps praksama spajaju se s vještinom shvaćanja programskog koda i tehnologijama analize aplikacije tvrtke EZSource. Spajanje tehnologija EZSourcea s tehnologijama na kojima počivaju IBM-ova rješenja z Systems stvara platformu koja klijentima omogućava brže pronalaženje novih načina poslovne primjene već instaliranih mainframe informacijskih sustava.

- IBM-ova mainframe tehnologija predstavlja temelj digitalne transformacije poslovanja. Danas se programeri pri redizajnu informacijskih sustava mogu lako izgubiti u oceanu kodova koje moraju prepraviti u sve brojnijim aplikacijama, izjavio je Ross Mauri, generalni direktor IBM-ova odjela z Systems.

- Tehnologije tvrtke EZSource olakšavaju takav posao i pomažu programerima u boljem razumijevanju aplikacija i njihovoj bržoj primjeni u svakodnevnom poslovanju.

- Integracija s IBM-om omogućava nam proširenje naše tehnološke ekspertize i na portfelj sustava z Systems, a IBM-ova globalna prisutnost pomoći će nam u stjecanju novih klijenata koji su započeli procese modernizacije svoje računalne infrastrukture, rekao je Eran Tirer, izvršni direktor tvrtke EZSource.

25. travanj 2024 08:11