Poslovna scena
StoryEditor

IKEA: Pored Tvina i Feroplasta tražimo i druge dobavljače

14. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović sastao se s predstavnicima tvrtke IKEA Mikaelom Ohlssonom, glavnim izvršnim direktorom IKEA Grupe, Draganom Skaluševićem, direktorom IKEA Hrvatske i Brankom Mihajlovom, direktorom Inter IKEA centre.

Sastanku je nazočio i veleposlanik Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Fredrik Vahlquist, a razgovaralo se o kratkoročnim i dugoročnim planovima i aktivnostima te tvrtke u Hrvatskoj. Glavni izvršni direktor Mikael Ohlsson upoznao je premijera Milanovića s trenutnom situacijom u kontekstu što bržeg početka gradnje prve IKEA-ine robne kuće u Hrvatskoj. Osim u Zagrebu, gdje je otvorenje predviđeno 2013., planiraju se otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci.

IKEA je zainteresirana za proširenje suradnje s lokalnim dobavljačima. - Pored Tvina iz Virovitice, s kojim IKEA surađuje već 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljače u Hrvatskoj - naglasio je glavni izvršni direktor.Premijer Milanović izrazio je punu potporu IKEA-inim planovima za Hrvatsku, ističući da će Vlada pomagati, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima.

09. svibanj 2024 00:11