Poslovna scena
StoryEditor

In memoriam: Nikola Nemčević (1957. - 2013.)

30. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Vidjeli smo se prije desetak dana na jednom od novogodišnjih prijama. Vedar, nasmijan, pun planova i optimizma kad je riječ o njegovoj Spider grupi. Bio je svjestan da bi zbog bolesti trebao usporiti, ali koji to pravi poduzetnik može učiniti? Poduzetnici ne umiru u krevetu...

Nakon njegova odlaska u 57. godini života ostat će velika praznina. Znam da se to obično tako kaže. Ali u vremenima kad svakomu od nas trebaju nada, uzor, netko tko primjerom pokazuje da se i u ‘najnemogućijim‘ uvjetima može pošteno, radom i idejama, uspjeti u poduzetništvu, Nikolin odlazak posebno je velik gubitak. 

Nemčevićeva poduzetnička priča počinje 1996. kad je sa suprugom Jasnom u Pitomači počeo proizvoditi kultivirano ljekovito bilje. U međuvremenu je otvoreno stotinjak novih radnih mjesta. Tvrtka je postala svjetski poznata i priznata u niši prerade ljekovitog i aromatičnog bilja. Ove godine počela je prerada jestivih ulja...

Popis nagrada koje je Nikola dobio podug je. A prije mjesec dana Hrvatska udruga menadžera proglasila ga je poduzetnikom godine. S punim pravom.

Nama iz Lidera bit će teško kad ove godine opet budemo održavali konferenciju o budućnosti obiteljskih tvrtki. Nikola je bio redoviti sudionik. Spider grupu razvijao je kao uzornu obiteljsku tvrtku, takvu kakvih Hrvatskoj itekako nedostaje. Koliko god danas bilo teško njegovoj supruzi Jasni i djeci Diani i Denisu, to što su radili s vrsnim poduzetnikom jamstvo je da Nemčevićevo djelo ima budućnost.

19. travanj 2024 19:38