05. rujan 2012.

Ina predala obvezujuću ponudu za preuzimanje OMV-a u Hrvatskoj i BiH

Jasmina Trstenjak
Jasmina Trstenjak

Ina je predala obvezujuću ponudu za preuzimanje stopostotnog udjela u tvrtkama OMV Hrvatska i OMV Bosna i Hercegovina, potvrdili su nam to u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

Naime, slijedom obavijesti austrijskog OMV-a o povlačenju s tržišta Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odnosno prodaji 63 benzinske postaje u Hrvatskoj i 28 postaja u BiH, Ina je u lipnju ove godine podnijela indikativnu ponudu za preuzimanje OMV-ovih postaja. Tri mjeseca kasnije, točnije 3. rujna, podnesena je i obvezujuća ponuda.Ova ponuda, ističu u Ini, u skladu je s Ininim ciljem osnaživanja svoje maloprodajne i veleprodajne pozicije u Hrvatskoj i regiji.

Podsjetimo, od kada je austrijski naftni gigant OMV objavio povlačenje s tržišta Hrvatske na kojem ima 63 pumpe i BiH na kojem ima 28 pumpi jer se te dvije zemlje ‘optimalno ne uklapaju u njihov lanac opskrbe’ o imenima zainteresiranih za kupnju benzinskih postaja vrijednih oko 150 milijuna eura stalno se špekuliralo. Uz Inu i ruski Zarubežnjeft, tu je bio i Gazprom Neft, Lukoil, Antunović, Petrol pa čak i Crodux plin umirovljenog generala Ivana Čermaka. Tko je u ovom trenutku sve u igri, zasigurno će se saznati vrlo brzo.