Poslovna scena
StoryEditor

Ina predlaže ‘duty free‘ na pomorskoj postaji u Dubrovniku

09. Rujan 2012.

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott i izvršni direktor Tomislav Thur razgovarali su su u Dubrovniku s gradonačelnikom Androm Vlahušićem o ulaganjima Ine na tom području.

Na sastanku održanom u petak popodne istaknuto je kako Ina prati donošenje detaljnog plana uređenja hotela Belvedere, čije dionice posjeduje ta naftna kompanija. Aldott je rekao kako su upoznati što se događa oko Belvedera, kako se prati stanje s izradbom detaljnog plana uređenja te kako je Ina spremna razgovarati s potencijalnim strateškim partnerima o prodaji njihova udjela s obzirom na činjenicu da Ini hotelijerstvo i turizam nisu osnovne djelatnosti.

Belvedere, nekad prestižni dubrovački hotel smješten na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, jedan je od rijetkih preostalih hotela u Dubrovniku koji još nije obnovljen od rata 1991. Na sastanku je razmotrena i mogućnost formiranja radne skupine koju bi činili predstavnici Vlade, Ine i grada Dubrovnika, a s ciljem uspostave ‘duty free‘ režima na jednoj od pomorskih postaja Ine u Dubrovniku, koja bi služila za opskrbu megajahti koje trenutno kupuju gorivo u susjednim zemljama gdje imaju mogućnost oslobađanja od nameta uračunatih u cijenu naftnih derivata.

25. travanj 2024 12:47