Poslovna scena
StoryEditor

Industrijska strategija: Prolazi ili pada kod Linića

23. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon što se dvadeset godina zaziralo od donošenja industrijske strategije, u državi u kojoj se slični dokumenti multipliciraju sa svakom novom vladom došao je red i na nju - odabrani su ‘sektori budućnosti’.

Strategija je hrabro odredila ‘pokretačke’ sektore. S druge strane, za provedbu će najproblematičnije biti osigurati ‘stabilne i nepromjenjive uvjete poslovanja za sve investicije u fiksni kapital za razdoblje od deset godina’, pišu Matilda Bačelić i Jasmina Trstenjak u novom broju Lidera.

Nakon dvije godine rada aktualne Vlade, trebao bi se vidjeti neki smisao u mozaiku raznih poteza, pokušaja i pogrešaka. O tome kako Vlada ulazi u promjene, ali njima ne upravlja, pročitajte u tekstu ‘Kaos reformi‘ Matilde Bačelić i Gordane Gelenčer.

Ono što je donedavno bio samo problem za arhitektonsku struku, a to je nelegalna gradnja, danas je za većinu njih – kruh. Mnogi prije samo nekoliko godina ne bi nikad rekli da će danas živjeti od nelegalne gradnje, piše Darija Tabulov Truta.

U novom Lideru možete pročitati i tko je i zašto u prosincu otpustio 21.000 radnika, zašto država više ne žuri s prodajom HPB-a te zbog čega priželjkuje kupca iz Turske, kao i o privatizaciji Agrokomerca od kojeg su se nekadašnji hrvatski kandidati za kupnju ipak ohladili. Donosimo i tekstove o javnoj nabavi u EU, poslovnoj krizi u koju je upao nekadašnji kralj videoigara Nintendo, te potencijalima malog, ali živahnog tržišta rabljenim mobitelima u Hrvatskoj.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

24. travanj 2024 18:24