Poslovna scena
StoryEditor

Ingra pregovara s pet investitora koji su financirali 13. tranšu zapisa

24. Siječanj 2012.
Piše:
lider.media

Nakon što je jutros građevinska tvrtka Ingra obavijestila Zagrebačku burzu da nije u mogućnosti iskupiti tranšu komercijalnih zapisa i platiti 4,043 milijuna eura koji su došli na naplatu, doznajemo da su pregovori s investitorima u tijeku.

- Nemogućnost iskupa 13. tranše komercijalnih zapisa ne znači finalnu nemogućnost iskupa. Ta nemogućnost je samo privremena. Na žalost zbog uvjeta na tržištu nismo uspjeli provesti planirano refinanciranje do kraja 2011., a imamo i veliko nenaplaćeno potraživanje u iznosu od preko 45 milijuna kuna. U aktivnoj smo komunikaciji sa svih pet investitora iz ove tranše s kojima smo postigli načelno suglasje oko načina rješavanja duga koji iznosi 35 milijuna kuna - izjavio je za Lider Ingrin voditelj odnosa s javnošću Vladimir Čeliković.

Lider iz pouzdanih izvora doznaje da su investitori u 13. tranšu investicijsko društvo ST Invest, Erste banka, Raiffeisen banka, Croatia osiguranje i SN Holding. Ingra je navodno obećala investitorima u spornu 13. tranšu komercijalnih zapisa platiti do sada dospjelu kamatu u roku od 15 dana dok se rok tranše produžuje za još devet mjeseci.

(Antonela Zečević)

27. travanj 2024 01:55