Poslovna scena
StoryEditor

Ingra: Trgovački sud odbacio prijedlog za otvaranjem stečaja

19. Listopad 2012.

Ingra je danas izvjestila Zagrebačku burzu kako je zagrebački Trgovački sud 12. listopada ove godine odbacio prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka nad tom građevinskom tvrtkom.

U obavijesti se također ističe da Ingra do danas niti nije zaprimila prijedlog o pokretanju stečaja ‘već je o njemu informirano putem medija‘. Krajem kolovoza, naime, Ingra se također očitovala Zagrebačkoj burzi, temeljem novinskih napisa da je tvrtka Međimurje Visokogradnja zatražila stečaj Ingre, kako o tome nema nikakve službene informacije, odnosno da nisu zaprimili nikakvu obavijest od suda da je takav prijedlog podnesen.

Iz Ingre su tada reagirali priopćenjem u kojem su naveli da se radi ‘o još jednom pokušaju rušenja cijene dionice Ingre prije donošenja rješenja HANFE o prihvaćanju ponude Holdinga Đuro Đaković iz Slavonskog Broda za dobrovoljno preuzimanje Ingre‘. Tvrdili su i da taj ‘pravosudni reket traje već godinama na relaciji Trgovački sud Varaždin (gdje se donose prvostupanjske presude u korist nepostojećeg subjekta Međimurje Visokogradnja odnosno stečajne mase istog) koje redovito ukida Visoki trgovački sud u Zagrebu‘ i nalaže sudu u Varaždinu da ispravi nepravilnosti i nedostatke utvrđene u prvostupanjskoj presudi.

Naime, za potraživanje za koje Ingra vodi spor protiv investitora u Libiji, Ingru se proglašava investitorom i na taj se način od nje traži isplata koju (kao komisionar u ime i za račun Međimurja Visokogradnje) nikada nije primila. Ingrino učešće u navedenom poslu u Libiji bilo je 1,2 posto, pa prema tome toliki može biti njezin gubitak ili dobitak u tom poslu, a nikako izmišljenih 6,2 milijuna dolara, naveli su uz ostalo iz Ingre krajem kolovoza.

U obavijesti koja je danas objavljena na web stranicama Zagrebačke burze iz Ingre navode da nisu zaprimili niti spomenuto rješenje Trgovačkog suda od 12. listopada o odbacivanju prijedloga za otvaranjem stečajnog postupka, ali ‘zbog pravovremenog informiranja javnosti, Društvo se kao stranka u postupku samostalno informiralo o gore navedenom postupku‘.

23. travanj 2024 14:59