04. srpanj 2013.

Ingra završila radove u Iraku vrijedne 5,8 milijuna eura

Zagrebačka tvrtka Ingra izvijestila je danas putem Zagrebačke burze da je uspješno završila radove na iračkoj hidroelektrani Haditha, vrijedne 5,8 milijuna eura.

Ingra je završila radove vrijedne 5,8 milijuna eura kojima je rehabilitirana turbina, generator i pripadajuća hidromehanička oprema na jedinici broj jedan HE Haditha u Iraku, navode iz Ingre.

Podsjećaju da je tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća, Ingra bila nositelj ugovora za izgradnju kompletne HE Haditha (6 puta 110 megavata), što je omogućilo sklapanje ovog posla.

Jedinica broj jedan bila je van pogona 12 godina, a zahvaljujući specifičnom i stručnom znanju Ingrinog osoblja, uspješno je puštena u pogon i komercijalni rad u punoj snazi od 110 MW, navodi se u priopćenju.

Nakon obnove prve jedinice, Ingra se natječe za dobivanje radova na rehabilitaciji ostalih pet jedinica HE Haditha, navode iz te kompanije u kojoj očekuju još dobrih vijesti o sklapanju novih ugovora na tržištima Iraka i Bliskog istoka.

Ingra u Iraku posluje od 1964. godine i jedna je od rijetkih kompanija koja nije zatvorila svoje predstavništvo ni u razdoblju najžešćih sukoba, navode iz zagrebačke tvrtke.