Poslovna scena
StoryEditor

Inovativni IT brend Setcor konkurentan i na svjetskom tržištu

18. Prosinac 2015.

Hrvatsko ICT tržište je obogaćeno inovativnim brendom Setcor, jedinstvenim na domaćem i svjetskom tržištu, koji brine o kompletnoj infrastrukturi neke tvrtke, uključujući upravljanje i održavanje ICT kapacitetima. Rezultat je zajedničke suradnje zagrebačkih tvrtki Aduro Ideja, Hema i ItSoft.

Na tiskovnoj konferenciji brend su predstavili Nenad Raca, direktor

Aduro Ideje, koja se bavi proizvodnjom sofverskih rješenja za telekom industriju, Hrvoje Hajduk i Zoran Havriluk, direktori tvrtke Hema, koja pruža usluge tehničke i sistemske potpore, strukturnog kabliranja, projektiranje, implementaciju i nadzor informacijskih sustava, te Krešo Troha, direktor ItSofta, čija je djelatnost pružanje visokovrijednih IT rješenja u područjima IT virtualizacije, IT sigurnosti i pohrane podataka. Spomenute tvrtke osmislile su Setcor nakon zajedničke suradnje na nekoliko projekata. Setcor predstavlja ICT infrastrukturu koja objedinjuje različita znanja potrebna da se korisniku olakša migracija, održavanje i upravljanje ICT kapacitetima. Korisnicima se nudi platforma koja već postoji u njihovim podatkovnim centrima i za upravljanje tom infrastrukturom nisu potrebna nova znanja niti posebna prilagodba.

Setcor je u primjeni već godinu dana, a koristi ga veliki broj domaćih i inozemnih tvrtki među kojima su osiguravajuća društva, financijske institucije, prehrambena i neke druge industrije.

- Pri realizaciji nekog projekta svaka tvrtka se bavi svojim područjem; ItSoft pruža telekomunikacijsku i infrastruktrunu podršku, Hema sisitematske integracije, a Aduro Ideja osigurava kompletnu development uslugu. Posebna značajka Setcora je javni cloud alat koji će svim korisnicima omogućiti online projekciju željenog data centra, uključujući kompletnu njegovu infrastrukturu i sve elemente. Nakon provjere tehničkih značajki, korisnik jednostavanim klikom može naručiti svoj data centar. Osim toga, postavili smo i komunikacijske čvorove u Zagrebu, Beču i Budimpešti, kojima nije potrebna internetska veza i koji korisnicima omogućavaju sigurno mrežu data centara - kaže Nenad Raca.

Setcor je u velikoj mjeri orijentiran na inozemno tržište, posebno tržište Europske unije, a ovakva usluga potrebna je tvrtki koja želi poslovati transparentno i konkurentno. Uz Setcor korisnik zadržava prijašnji način poslovanja i upravljanja, ali mnogo brže i uz manje troškove.

17. travanj 2024 03:04