Poslovna scena
StoryEditor

Intesa Sanpaolo podijelila stipendije i djeci klijenata

02. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

I ove godine, Intesa Sanpaolo, u suradnji sa zakladom Fondazione Intercultura, dodjeljuje niz stipendija koje će pomoći zaslužnim učenicima srednjih škola – uključujući i djecu pojedinih djelatnika grupe Intesa Sanpaolo – da uživaju u boravku i studiranju u inozemstvu.

Do sada je dodijeljeno ukupno 280 stipendija, ove godine njih 59, od toga 12 djeci djelatnika, 8 zaslužnim učenicima koji su sudjelovali na Interculturinim natječajima, te, prvi put, 30 stipendija djeci klijenata. Osim toga, inozemne članice Grupe dodijelit će 9 stipendija djeci djelatnika i klijenata u svojim zemljama kako bi im omogućili školovanje u Italiji.

Dobitnici talijanskih stipendija posjetit će sljedeće zemlje: Argentinu, Austriju, SAD, Belgiju (francusko govorno područje), Brazil, Kanadu, Kinu, Dansku, Finsku, Japan, Irsku, Island, Latviju, Nizozemsku i Španjolsku.

Svečanost dodjele održana je 28. lipnja u Gallerie d‘Italia na Piazzi Scala.

U pozdravnom govoru dobitnicima, Enrico Cucchiani, glavni izvršni direktor Grupe Intesa Sanpaolo rekao je: ‘U svijetu u kojem postajemo međusobno sve povezaniji, u kojem sve više prevladava multikulturalnost, potrebni su otvoreni umovi. Talijansko gospodarstvo obilježila je recesija velikog intenziteta i trajanja pa mladi danas sve teže pronalaze posao. Iskustvo studiranja u inozemstvu jedinstvena je prilika, a oni koji je dobiju bit će u velikoj prednosti. Intesa Sanpaolo posebno se zalaže za pitanja internacionalizacije našeg gospodarstva kao i obrazovanja mladih. Upravo iz toga razloga ulažemo u Interculturin program stipendiranja školovanja u inozemstvu, u kojemu mogu sudjelovati ne samo djeca djelatnika Banke nego i sinovi i kćeri naših klijenata.‘

‘Intercultura – objašnjava generalni tajnik zaklade Fondazione Intercultura Roberto Ruffino – je zahvalna Intesi Sanpaolo, koja svake godine podupire brojne studente koji odlaze na studije na svih pet kontinenata planete. Ovdje se ne radi samo o potpomaganju pojedinih mladih ljudi koji će predstavljati našu zemlju u svijetu i koji će, svojom prisutnošću, stvoriti važne međuljudske veze koje će obogatiti društveni kapital Italije. Ovo je i način da se talijanski obrazovni sustav otvori prema drugim kulturama i načinima života. Unatoč vrijednim naporima mnogih učitelja, naš je obrazovni sustav još previše usredotočen na Italiju, našu povijest, našu književnost, našu prošlost. Ne poričući vrijednost našeg kulturnog nasljeđa, danas moramo znati komunicirati sa svijetom i razgovarati na drugim jezicima s ljudima različitih mentaliteta. Međunarodnom kulturnom razmjenom, cijeli će obrazovni sustav učiti na primjeru drugih metoda obrazovanja i načina oblikovanja građana sutrašnjice.‘

Zaklada Fondazione Intercultura još od 1955. godine podupire aktivnosti i projekte koje promiču obrazovne i kulturne razmjene između talijanske i mladeži iz drugih krajeva svijeta. To je neprofitna organizacija čiji je cilj zbližiti mlade iz raznih kultura.

20. travanj 2024 01:58