Poslovna scena
StoryEditor

Iskon internet restrukturiranjem financijskog ulaganja povećao temeljni kapital

20. Kolovoz 2015.

Odlukom Glavne skupštine telekoma Iskon Internet o povećanju temeljnog kapitala Hrvatski telekom (HT), u čijem sastavu posluje Iskon, restrukturirao je svoje već postojeće financijsko ulaganje na način da su postojeći plasmani HT-a pretvoreni u kapital Iskona.

Doznaje se to u četvrtak iz HT-a iz kojeg ističu da to doprinosi povećanju efikasnosti Grupe HT u cjelini te da nije došlo do nove uplate gotovine u kapital već samo restrukturiranja dugogodišnjih ulaganja. Na web stranicama Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) o povećanju temeljnog kapitala Iskon Interneta navodi se da je SKDD 18. kolovoza u svom informacijskom sustavu proveo upis tog povećanja temeljnog kapitala. Navode i da je Glavna skupština Iskona održana 30. srpnja odlučila da se temljeni kapital poveća sa 272,9 milijuna kuna, na 420,2 milijuna kuna, odnosno za 147,3 milijuna kuna i to izdavanjem 1.473.669 redovnih dionica oznake ISKI-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 100 kuna.

Nakon provedenog povećanja, temeljni kapital Iskona podijeljen je na ukupno 4.202.691 redovnih dionica oznake ISKI-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa od 100 kuna.

Iz HT-a u vezi poslovanja Iskona ističu da su poslovni rezultati tog telekoma uvršteni u financijska izvješća HT Grupe te da je doprinos Iskona prihodima Grupe u prvoj polovici ove godine iznosio 188 milijuna kuna, što je za oko 5 milijuna kuna više u odnosu na 183 milijuna kuna koliko je to iznosilo u prvoj polovici prošle godine.

20. travanj 2024 11:02