Aktualno Poslovna scena Preporučeno

Ivan Čulo izabran za predsjednika Udruženja poštanskih usluga HGK

Čulo
Ivan Čulo, predsjednik Uprava HP-a
Avatar
Autor Lider

Ivan Čulo, predsjednik Uprave HP-Hrvatska pošta, novi je predsjednik Udruženja davatelja poštanskih usluga HGK.

Srebrenka Saks, direktorica DHL Expressa, izabrana je za njegovu zamjenicu, dok je za tajnicu Udruženja izabrana Ljubica Herceg iz Sektora za promet i veze HGK.

Mirjana Čagalj i Ivan Čulo

– Poštanska struka, kao i dobar dio gospodarstva, pod velikim je utjecajem digitalizacije društva, povećanja udjela online trgovine i sve većega zahtjeva potrošača za kvalitetom usluge. Stoga će jedno od ključnih pitanja djelovanja Udruženja biti podizanje standarda distribucije, posebice u dijelu koji se odnosi na pakete i koji bilježi izniman rast, rekao je Čulo.

Struka obuhvaća oko 20 poslovnih subjekata, zapošljava čak 15 000 djelatnika, što dovoljno govori o njezinom značaju za gospodarstvo, rekla je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.

– Udruženja cestovnog teretnog prometa i cestovnog putničkog prometa surađivala su na novom Zakonu o trošarinama, koji propisuje pravo na povrat trošarine za dizelsko gorivo koje se koristi u komercijalnom prijevozu robe i putnika i koje je kupljeno bezgotovinskim oblikom plaćanja u Hrvatskoj. Radi se o godišnjoj uštedi od oko 300 milijuna kuna, a to je beneficija koja je važna i za dio davatelja poštanskih usluga, napomenula je Čagalj.

Komentari