Poslovna scena
StoryEditor

Ivica Mudrinić u prostoru za coworking okupio stotinjak korisnika

15. Svibanj 2016.

Polako se pune dvije i pol tisuće četvornih metara prostora bivše zgrade tvornice Heruc na zagrebačkoj Trešnjevci koja je preuređena u najveći prostor za coworking u Hrvatskoj, otvoren pod nazivom Hub385 u veljači ove godine.

Projekt je pokrenula neprofitna udruga Hub385, iza koje stoje bivši dugogodišnji predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić te Ivana Šoljan i Ante Magzan, također bivši menadžeri iz HT-a, a uz podršku IT kompanije IN2.

Zamisao je bila na jednom mjestu okupiti digitalne kreativce, startupove i domaće IT tvrtke te im omogućiti rad u privlačnim uredima, zajedničkim sobama za sastanke i općenito ugodnom prostoru, umjesto da se ‘pate’ u improviziranim uredima u svojim stanovima.

– Interes je iznimno dobar, ali to smo i očekivali. Takvih prostora nedostaje ne samo u Zagrebu nego općenito i u Hrvatskoj. Trenutačno u njemu radi više od stotinu ljudi. Riječ je o kombinaciji IT kompanija, startupova, digitalnih agencija, freelancera i developera. Stvorila se mala, ali divna zajednica ljudi i tvrtki koji pomažu jedni drugima, shvaćaju vrijednost suradnje i optimizma – kaže Luka Sučić, voditelj projekta Hub385.

Prije nego što je preuzeo vođenje tog projekta, Luka Sučić više od dvije godine bavio se investicijama i razvojem poslovanja za Hub:raum, akcelerator Deutsche Telekoma u Krakowu.

19. travanj 2024 20:56