Poslovna scena
StoryEditor

Izgubljeno desetljeće - Vodič za preživljavanje

03. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Vlada je prošloga tjedna obznanila 33 mjere. Lider je zahtjeve ekonomista i poduzetnika sveo u deset točaka.

To nije program rivalaski Vladinim mjerama, već svojevrsni vodič za poduzetnike. Kako da velika kompanija, obiteljska tvrtka ili obrt prežive ovo vrijeme bez pravih reformi, uz daljnji rast državne potrošnje. Takav poduzetnički vodič bit će na snazi iduće dvije godine, sve do sljedećih izbora, a više o tome kako preživjeti u međuvremenu pročitajte u temi broja Matilde Bačelić i Gordane Gelenčer.

Osim toga, u novom broju Lidera, pozabavili smo se i Centrom za poslovanje energetskog sektora i investicija i Agencijom za investicije i konkurentnost, institucijama zamišljenim kao pomoć poduzetnicima u savladavanju birokratskih zapreka. No, oni su nemoćni i intenzivno upozoravaju Vladu na te probleme, a što o cijeloj priči kažu poduzetnici pročitajte u tekstu Edisa Felića.

U ovotjednoj rubrici Konkurenti Alan Eder piše o praonicama rublja, tržištu na koje je lako ući, ali se skupo širiti. Jasmina Trstenjak piše pak o tome kako su čistačice i kuharice posvađale Vladu.

U novom broju čitajte i o zbivanjima u Sjedinjenim Američkim Državama, ženama šeficama, a tu su i dva priloga: Coca-Cola: 45 godina u Hrvatskoj i Facility menadžment.Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

12. svibanj 2024 14:15