Poslovna scena
StoryEditor

Izlobiraj zakon koji favorizira tvoj biznis!

10. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Donošenjem novih i izmjenom raznih postojećih propisa nekim poduzetnicima svane, a drugima padne mrak na oči. U posljednje vrijeme sve je više ovih prvih koji poslove dobivaju milošću novih zakona, a tužno je što je to gotovo jedini način za rast u pojedinim branšama.

U novom broju Lidera Matilda Bačelić donosi priču o tome kako novi zakoni utječu na potražnju. Naime, primjera da zakoni donose ili odnose poslove ima sve više, a s obzirom na to da je na tržištu zavladala teška letargija i oni koji se dosad nisu oslanjali na ‘državno proizvedene’ poslove sada s pozornošću prate sve što dolazi iz Vladine radionice. U tom je procesu vrlo bitno efikasno lobiranje jer samo jedna rečenica u zakonu može značiti milijunski dobitak ili gubitak za pojedine tvrtke.

Također, pročitajte temu Gorana Litvana o Milanovićevoj podijeli poduzetnika na ‘prave poduzetnike i korporativne namještenike‘, što je time premijer htio poručiti te je li krajnja namjera njegove izjave da se Hrvatska udruga poslodavaca više bavi podijelom na ‘naše‘ i ‘vaše‘ kako bi se manje bavili Milanovićem i gospodarskim potezima njegova kabineta.

Pročitajte i analizu Matilde Bačelić i Edisa Felića domaćeg konditorskog tržišta, što ih čeka nakon 1. srpnja ove godine te kako su se te kompanije za to pripremile. Uz to u novom broju pronađite Lik i djelo Jakše Puljiza, zamjenika ministra regionalnog razvoja i fondova EU koji je postao jedan od trojice ljudi na čelu radnih skupina u sklopu Koordinacije za gospodarstvo oformljenih radi poboljšanja uvjeta za ulaganje u Hrvatsku.

Zbog tromosti domaćega gospodarstva i traljavih izgleda za oporavak rast aktivnosti na Zagrebačkoj burzi ne treba očekivati u prvom polugodištu, no brokeri se nadaju godini bikova jer misle da gore ne može. Nikola Sučec donosi priču o tome što očekuje tržište kapitala u ovoj godini.

Novi broj donosi i feljton o Gerardu Depardieu, odnedavno ruskom državljaninu, analizu kompanije Prima, razgovor s predsjednikom Uprave McDonald‘sa Hrvatske Pavelom Pavličekom koji kaže kako se Gavriloviću ne isplati uložiti u proizvodnju mesa za McDonald‘s te niz drugih zanimljivih tema, razgovora i kolumni.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE 

20. travanj 2024 12:37