Poslovna scena
StoryEditor

Izmjena dioničarskog ugovora: Počinju pregovori Vlade i MOL-a

17. Rujan 2013.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako u pregovorima oko izmjena dioničarskog ugovora za Inu s MOL-om želi pregovarati za pregovaračkim stolom, a ne komunicirati preko medija, te najavio da će već nakon prvog sastanka javnost biti upoznata s daljnjim koracima.

U prošlosti se pokazalo da netransparentno pregovaranje i komuniciranje preko medija nije bilo pametno ni mudro. Ni javnost niti mnogi članovi Vlade nisu znali što se događalo i završilo je loše, kazao je Vrdoljak odgovarajući za posjeta Cola-Coli na upit novinara što očekuje uoči sutrašnjeg početka pregovora Vlade i MOL-a o dioničarskom ugovoru za Inu.

 - Želim pregovarati za pregovaračkim stolom i usuglasiti se s partnerima iz MOL-a o svim točkama koje su navedene u okviru koji je donijela Vlada, a javnost će već nakon prvog kruga biti upoznata koji su daljnji koraci i što je ono što se već na prvom sastanku moglo zaključiti -rekao je Vrdoljak.

Pregovori između MOL-a i pregovaračkog tima Vlade počet će sutra, 18. rujna.

U Vladinom timu za pregovore su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, a u ime MOL-a pregovarat će potpredsjednik Uprave Sandor Csanyi i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Vlada je početkom kolovoza imenovala svoj tim za pregovore s MOL-om, a tada je usvojila i okvir za pregovore u kojem upozorava na probleme u upravljanju Inom, na pad ukupne proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj, pad prerade u rafinerijama Ine, zaustavljanje modernizacije rafinerija, a upozorila je i na probleme vezane za Glavni ugovor o plinskom poslovanju, itd.

20. travanj 2024 11:07