Poslovna scena
StoryEditor

‘Izučava se posljednja Orcova transakcija‘

13. Lipanj 2014.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) nema službenih obavijesti o novoj transakciji Orco Property Grupe (OPG) vezane za prodaju udjela te Grupe u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, no izučava se postupak vezan uz posljednju transakciju od strane Orca.

Tim su riječima iz DUUDI-ja odgovorili na Hinin upit vezanim za jučerašnju objavu Orco-a da je postigao dogovor o prodaji 24,9 posto udjela u Sunčanom Hvaru za simboličan iznos od jednog eura, te da će dodatnih 2,1 milijun eura neimenovani kupac platiti za sva potraživanja Orco grupe, što predstavlja popust od približno 65 posto na njihovu vrijednost, budući da su tek djelomično osigurana hipotekama na pojedine neopremljene hotele Sunčanog Hvara.

U toj objavi na svojim web stranicama Orco se ‘dotaknuo‘ i DUUDI-ja odnosno istaknuo da ta prodaja udjela u Sunčanom Hvaru neće ni na koji način utjecati na aktualni arbitražni postupak koji su pokrenuli protiv DUUDI-ja zbog neuspjelih pregovora o novom dioničarskom ugovoru.

U povodu svega toga, a odgovarajući Hini, iz DUUDI-ja su istaknuli kako se arbitražni postupak vodi između OPG Luxembourg i Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kao i da predmet arbitraže nije novi dioničarski ugovor, već sporazum dioničara iz 2005. (kada je Orco postao većinski vlasnik Sunčanog Hvara).

Arbitražni postupak, kako kažu u DUUDI-ju, OPG Luxembourg može nastaviti, no država se nada kako će nastavak pregovora o Sunčanom Hvaru ići pozitivnim smjerom te da će se osigurati rješenje koje će pomoći da se Sunčani Hvar vrati uspješnom poslovanju.

Podsjećaju i da je u tijeku proces predstečajne nagodbe za Sunčani Hvar u kojem se pokušava pronaći najbolje rješenje za tu tvrtku od posebnog interesa za RH.

03. svibanj 2024 23:34