Poslovna scena
StoryEditor

Jadran iz Crikvenice pokrenuo investicijski ciklus vrijedan 31 milijun kuna

03. Ožujak 2016.

Jadran se intenzivno priprema za nadolazeću turističku sezonu te je pokrenut novi investicijski ciklus u hotele Varaždin, Omorika i Slaven, u kojima radovi traju i bit će završeni do početka glavnog dijela turističke sezone

Hotelsko-turistička tvrtka Jadran iz Crikvenice će do početka turističke sezone uložiti ukupno 30,7 milijuna kuna u hotele Varaždin i Slaven u Selcu te u hotel Omorika u Crikvenici, objavljeno je u četvrtak iz Jadrana. Jadran se intenzivno priprema za nadolazeću turističku sezonu te je pokrenut novi investicijski ciklus u hotele Varaždin, Omorika i Slaven, u kojima radovi traju i bit će završeni do početka glavnog dijela turističke sezone.  Ukupna vrijednost ulaganja je 30,7 milijuna kuna, a financira se dijelom iz zajma Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u iznosu od 17,4 milijuna kuna i s kamatnom stopom od tri posto, dok se 13,2 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava Jadrana.

Od ukupnog iznosa, najveći će se dio, 22,2 milijuna kuna, uložiti u potpunu adaptaciju i opremanje hotela Varaždin. U hotel Omoriku uložit će se 7,8 milijuna kuna, a u hotel Slaven 700 tisuća kuna.  Iz Jadrana naglašavaju da će hotel Varaždin biti posve adaptiran te najavljuju njegovo repozicioniranje u dijelu zdravstvenog turizma. Zbog unaprjeđenja kvalitete smještajnih kapaciteta i podizanja kategorije na razinu četiri zvjezdice, broj soba bit će smanjen sa 175 na 152. Vrijednost radova je 18,2 milijuna kuna, a dodatnih četiri milijuna kuna uložit će se u opremanje hotela Varaždin, koji bi za otvaranje trebao biti spreman 1. srpnja.

U hotelu Omorika lani je završena prva faza uređenja, što je rezultiralo podizanjem kategorije s dvije na tri zvjezdice. Ove godine provodi se druga faza i predviđena je ugradnja klimatizacijskog sustava, uređenje preostalih kupaonica u 88 od ukupno 115 soba, zamjena aluminijske stolarije i opremanje hotela u skladu s kriterijima za kategoriju četiri zvjezdice. Rok završetka radova je  8. travnja.

U sobama hotela Slaven ugrađuje se klimatizacijski sustav i time završava investicijski ciklus iz 2014. godine, u kojem su uređeni recepcija, restoran, kuhinja i svih 50 soba, a kategorija hotela povećana s dvije na tri zvjezdice.

Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar naglašava da je prošlog mjeseca usvojen Strateški plan razvoja Jadrana i da je počelo ostvarivanje njegovih ciljeva. Kao novu odrednicu ističe pozicioniranje dijela kapaciteta u zdravstvenom turizmu s obzirom na izniman potencijal tog segmenta turističke ponude. To, dodaje, potvrđuju i brojke od 203 milijuna putovanja Europljana godišnje, ukupna potrošnja od oko 115 milijardi eura te očekivan iznadprosječni rast od 7 posto godišnje do 2017. godine.

- Mi smo prepoznali tu priliku pa ćemo hotel Varaždin pozicionirati kao lječilišni hotel unutar naše grupe, nadam se već iduće godine, čime ćemo nastojati dodatno oživjeti tradiciju Crikvenice koja je još 1906. godine proglašena klimatskim lječilištem, ističe Manestar. 

Jadran iz Crikvenice u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje.

23. travanj 2024 18:03