Poslovna scena
StoryEditor

Jadrankamen dobio stečajnog upravitelja

29. Ožujak 2012.

Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad Jadrankamenom i za stečajnog upravitelja imenovao Ivu Bučana, potvrđeno je iz tog suda. Radnici te tvrtke iz Pućišća na Braču za sutra najavljuju prosvjed ulicama Splita kako bi upozorili na teško stanje u Jadrankamenu.

- Na prosvjed ćemo sutra ujutro trajektima s Brača, iz splitske gradske luke kretat ćemo se Rivom i gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena - kazao je u telefonskom razgovoru za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić.Prosvjedom žele uz ostalo istaknuti i zahtjev da se, kako je rekao, desetak službenih vozila visoke i najviše klase koje koriste članovi menadžmenta Jadrankamena vrate u Pućišća na Brač.

- Predsjednik Uprave Jadrankamena u ostavci Vedran Vilović nedavno je naredio zaustavljanje proizvodnje u tvrtki, a to znači kako nema potrebe niti rabiti ta službena vozila, ali oni ih rabe u privatne svrhe - rekao je Drpić.Trgovački sud u Splitu rješenje o otvaranju stečaja nad Jadrankamenom donio je danas, a u rješenju, koje je objavljeno i na Zagrebačkoj burzi, najavljuje se da će se ispitno ročište održati 14. lipnja, a izvještajno ročište 20. lipnja. Prijedlog za otvaranje stečaja Jadrankamena početkom ožujka podnio je predsjednik uprave te tvrtke Vedran Vilović, a kako se navodi i u obrazloženju rješenja, žiro-račun Jadrankamena blokiran je od 5. siječnja ove godine.

Po podacima iz rješenja, na dan 8. ožujka dospjele obveze Jadrankamena prema radnicima za plaće od studenog prošle do veljače ove godine iznosile su 3,4 milijuna kuna, prema dobavljačima 20,1 milijun kuna, prema državnom poračunu za poreze i doprinose 33,5 milijuna kuna, a prema bankama 66,2 milijuna kuna.

17. travanj 2024 16:44