Poslovna scena
StoryEditor

Jamnici dobit porasla na 143 milijuna kuna

31. Listopad 2013.

Proizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 143 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje godine prije za 4,8 posto, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Jamnice d.d. iznosili su 1,09 milijardi kuna, što je tri posto više nego u prvih devet mjeseci . Pritom su prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, povećani za 3,3 posto, na 1,01 milijardu kuna.

Jamnica je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci prema istom razdoblju prošle godine povećala ukupne rashode za tri posto, na 936 milijuna kuna.

Materijalni troškovi su povećani 6,4 posto, na 665,9 milijuna kuna, dok su troškovi osoblja smanjeni za 4,4 posto, na 121,5 milijuna kuna.

Iz Jamnice u objašnjenjima poslovnih rezultata navode da je tvrtka nastavila s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih.

Također napominju kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza.

25. travanj 2024 08:37