Poslovna scena

JANAF-u ukupni prihod porasli za 18,8%

JANAF je danas objavio nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2016. godine (I. kvartal).

U navedenom razdoblju JANAF d.d. ostvario je iznimno dobre poslovne rezultate s porastom ukupnih prihoda za 18,8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te smanjenjem ukupnih rashoda za 2,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prihodi od temeljne djelatnosti Društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata veći su za 23,9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prihodi od transporta nafte čine 60,6% prihoda od temeljne djelatnosti Društva,a povećani su za 18,6%  u odnosu na isto razdoblje prethodne godine najvećim dijelom zbog ugovorenih novih poslova transporta nafte za sve inozemne kupce.

Ostvareni prihodi od skladištenja nafte čine 27,9%  prihoda iz temeljne djelatnosti, a veći su za 53,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je rezultat povećanih aktivnosti vezanih uz dovođenje novih inozemnih kupaca i sklapanje novih ugovora za usluge skladištenja nafte. Prihodi od skladištenja derivata na razini su prošlogodišnjih i čine 11,5% prihoda od temeljne djelatnosti Društva.

Od ukupno ostvarenih poslovnih prihoda u prvom kvartalu 2016. godine 74,0% ostvareno je od poslovanja s inozemnim kupcima.

Bruto dobit iznosi 67,1  mil. kuna, a neto dobit iznosi 53,7 mil. kuna, što je porast dobiti za 85,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ukupna ulaganja u investicije u petogodišnjem razdoblju zaključno s 2015. godinom iznosila su 1,04 milijarde kuna te je veliki dio planiranih investicija iz navedenog razdoblja i završen. Investicije u tijeku na dan 31. ožujka 2016. iznose 380,1 mil. kuna.

JANAF d.d. je za 2016. godinu ugovorio poslove za transport nafte i skladištenje nafte i naftnih derivata ukupne vrijednost oko 630 milijuna kuna, koji su siguran pokazatelj nastavka rasta poslovnih aktivnosti, što rezultira i dobrim poslovnim rezultatima.

Komentari