Poslovna scena
StoryEditor

Jedanaesti put EOS Grupi dodijeljen ‘A‘ rejting

01. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Najviše ocjene jedanaesti put za redom: EOS Grupa ponovno je dobila ‘A‘ ocjenu prema kreditnom rejtingu agencije Euler Hermes Rating GmbH, čime se još jednom potvrdila kao međunarodni stručnjak u naplati potraživanja s izvrsnom kreditnom stabilnošću te sigurnom dugoročnom održivosti, ističu u Grupi.

Među razlozima za rejting revizori navode dugogodišnje iskustvo EOS-a u procjenama, stjecanju i naplati loših potraživanja. Euler Hermes je posebno zadivljen snažnom pozicijom tvrtke na domaćem njemačkom tržištu kao i uspješnim poslovanjem u različitim zemljama zapadne i istočne Europe. Revizori predviđaju tvrtki mogućnost razvoja u širenju asortimana svojih usluga uslijed sve veće potrošnje, a time i volumena potraživanja na inozemnim tržištima. Euler Hermes je također pohvalio visoku dobit Grupe tijekom niza godina te uspostavljenu stabilnost novčanog toka.

"Oduševljeni smo potvrđenim povjerenjem, predstavljenim ‘A‘ rejtingom. To pokazuje da su kontinuitet i pouzdanost cijenjeni na svjetskom financijskom tržištu", kaže Justus Hecking-Veltman, član Uprave EOS Grupe, odgovoran za financijsko poslovanje i IT.

"To nam daje poticaj da nastavimo svoju strategiju podrške vrlo učinkovitog upravljanja potraživanjima prema našim klijentima. Osim toga, usmjerit ćemo jači fokus na outsourcing poslovnih procesa", nastavlja Hecking-Veltman. U posljednjih nekoliko godina međunarodna Grupa je s iznimnim uspjehom preuzela cjelokupne odjele za naplatu potraživanja nekoliko tvrtki: ”Pokazali smo da smo pouzdan partner koji može implementirati prilagođena outsourcing rješenja."

19. travanj 2024 21:00