Poslovna scena
StoryEditor

Još dvije Gredeljeve lokomotive otišle za Maroko

24. Svibanj 2013.

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj danas je u Rijeku otpremila još dvije dizelske lokomotive serije GT26, koje će preko Luke Rijeka biti otpremljene u Maroko, priopćeno je iz te tvrtke.

Ugovorom je definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za Državne željeznice Maroka (ONCF).

Od toga su National Railway Equipment Company (NREC) i Gredelj isporučili u veljači četiri lokomotive, u ožujku još četiri, u travnju dvije te sada u svibnju još dvije, a preostalih osam lokomotiva isporučit će do kraja srpnja.

Lokomotive serije GT26CW namijenjene su za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama u Maroku. Obnovom i modernizacijom spomenutih lokomotiva produljiti će se njihov rok eksploatacije za još 25 godina, navodi se u priopćenju.

Treba napomenuti da je NREC, američka tvrtka s kojom Gredelj ima dugogodišnju suradnju, poslao zahtjev za isporukom još deset novih lokomotiva, tako da su Gredelj i NREC preuzeli obavezu isporuke ukupno trideset lokomotiva za Maroko u 2013. godini.

TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju u proteklih 10 dana isporučio je i 16 popravljenih i moderniziranih putničkih vagona za Hrvatske željeznice, zatim popravljene i modernizirane električne lokomotive te tri popravljena i obnovljena kušet vagona za Željeznice Crne Gore, kao i rekonstruirane i modernizirane dizelelektrične lokomotive za željeznice Kosova, zaključuje se u priopćenju.

27. travanj 2024 07:22