Poslovna scena
StoryEditor

Kako iskoristiti algoritme

27. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Kad nam je već svakodnevica toliko zakrčena pojmovima kao što su startupovi, aplikacije, turizam… izbjeći ih nije mogao ni novi broj Koncepta, Liderova izdanja za B2B. Štoviše, još ih je malo podebljao algoritmima, relativno novim poslovnim ‘buzzwordom‘ kojim se bave i javni i privatni sektor.

Na marginama priča u stalnim B2B rubrikama ‘Financije‘, ‘HoReCa‘, ‘IT procesi‘, ‘Konzalting‘ ‘Ljudski potencijali‘, ‘Poslovna sigurnost‘, ‘Telekomunikacije‘ i ‘Transport i logistika‘, može se iščitati kako matematika odnosno algoritmi uvelike mijenjaju poslovne strategije. Primjerice, proizlazi da su algoritmi razumniji od ljudi pa se njihove naredbe često slušaju pri donošenju poslovnih planova i za iduću godinu. I treba ih pametno iskoristiti.

Gotovo svi u poslovnom lancu opsesivno se bave i vjernošću (kupaca, potrošača, korisnika, poslovnih partnera) pa se u Konceptu objašnjava kako B2B parnter može biti najbolji promotor vašeg biznisa. Predstavljaju se i paketi za početnike odnosno brzi vodič za financiranje startupova, kao i ‘must have’ akcije kojim privatne i poslovne korisnike, inficirane predblagdanskom groznicom, vabe telekomi. Nudi se i osam razloga za pospremanje ureda. I Koncept je, naime, otkrio toplu vodu i zaključio kako je sjedenje na više stolaca jako vrući fenomen.

Priča se i o propuštenim prilika u prijevozništvu i logisticu i tome kako je Kopar zasjenio Rijeku, ali mnogo je više prilika koje bi tek trebalo uhvatiti pa i njih pokušava dohvatiti Koncept. Primjerice, predstavlja se kako funkcionira mozak poslovnih operacija i navode primjera tihih programa koji su u pozadini velikih pothvata. Bavi se i viralnom filantropijom i tumači kako ste i vi vjerojatno e-dobrotvor, makar to i ne znate. Uvjet je da upotrebljavate pravu internetsku tražilicu ili neku ekstenziju popularnih sajtova i programa.  

Prof. dr. sc. Peter Raspor, profesor na Fakultetu za zdravstvene znanosti u Izoli, jedan od europskih zaštitnika autohtone prehrambene proizvodnje, upozorava u Konceptu kako će novac biti bezvrijedan kad ne bude hrane. Je li tko dobio dodatnu inspiraciju da je počne proizvoditi? Originalnu, organsku i kvalitetnu naravno. Neki ‘rock‘n‘roll poduzetnici‘ čije poslovne pothvate također predstavlja novi broj Koncepta koji je na tržištu uz Lider od 28. studenoga (27. u Zagrebu) i time se bave te oplođuju imetak koji su stekli trudom na estradi ili sportskim terenima.

27. travanj 2024 23:10