Poslovna scena
StoryEditor

Kako vam država može pomoći ako nemate 150 milijuna kuna

31. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Zakon o strateškim investicijama je već na razini prijedloga podigao mnogo prašine te ujedinio zaklete neprijatelje iz civilnog društva.

Oči onih koji imaju manje od 150 milijuna kuna za uložiti u Hrvatskoj uprte su u ovaj zakon koji je obuhvatio sve: od mikro do velikih poduzetnika. No, pravo je pitanje kako vam država može pomoći ako nemate 150 milijuna kuna?Najčešća investitorska pitanja, sve mjere države koje morate znati pročitajte u još jednoj temi broja koju je napisala naša Matilda Bačelić.

Lider je u posjedu trenutno najtraženijeg dokumenta među gospodarstvenicima i onima koji se tako osjećaju: industrijske strategije 2013.-2020. koju bi Ministarstvo gospodarstva trebalo pustiti na svjetlo dana sredinom godine. Iz okvira strategije jasno je kako je Vlada prepoznala kao temelj svega gospodarsku strategiju, no ciljevi još nisu jasni. Nije ni jasno kako ćemo do tamo doći, a ni u kojem roku bi se to trebalo dogoditi. No, postoji jedna stara uzrečica ‘ daj što daš‘ pa provjerite u novom broju Lidera što točno u njoj piše te kako su Vrdoljakov ‘the‘ dokument komentirali stručnjaci. Analizu potpisuje Gordana Gelenčer.Svaka ptica na grani zna da stiže općepopularna Ikea, no Lider je saznao više o Vladislavu Laliću, regionalnom voditelju koji usporedno radi na otvaranju 15 centara u četiri države. Secirali smo i aviokompanije te tko je prevezao šest milijuna putnika koliko ih je prošle godine nadletjelo hrvatsko nebo.

U sklopu ovog broja nalazi se i prilog ‘Malo gospodarstvo‘ gdje ćete pronaći sve o tome kako se pripremiti za projekte za Poduzetnički implus, investicijama malih poduzetnika u prošloj godini te razgovor s Googleovim menađerom za ljudske resurse Marekom Mosom.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

19. travanj 2024 06:25