Poslovna scena
StoryEditor

Kakvi su planovi Veneto banke u Hrvatskoj?

16. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Veneto banka je u Hrvatskoj, tijekom prošle poslovne godine, ostvarila rast u svim segmentima poslovanja, istaknuto je na konferenciji za novinare čelništva te banke.

Banka je tako u prošloj godini povećala portfelj plasmana za 15%, od čega na kredite stanovništvu otpada 19%, a na kredite pravnim osobama 81%. Evidentiran je i rast depozita klijenata od 20% u odnosu na godinu ranije, dok je kartično poslovanje ostvarilo rast od 15%. Ipak, u prošloj je godini, u odnosu na godinu ranije, najviše porastao broj korisnika Internet bankarstva koji je veći za čak 30%.

-Veneto banka je narodna banka specijalizirana za malo i srednje poduzetništvo i premda smo mala banka imamo podršku naše velike bankarske grupacije iz Italije. Prošle smo godine u Hrvatskoj, tako, financirali 300 tvrtki, a dobili smo i 1000 novih privatnih klijenata. Nastojimo povećati tržišni udio u Hrvatskoj, u kojoj garantiramo svim našim klijentima apslolutnu sigurnost svih štednih depozita- izjavio je predsjednik Uprave Veneto banke, Michele Romano. 

-Rast je nastavljen i u prvom kvartalu ove godine, pa su tako do 31. ožujka u većini segmenata poslovanja ostvareni poslovni ciljevi planirani za prva tri mjeseca, a Banka je prvi kvartal završila s ostvarenom dobiti. Vjerujemo da ćemo i do kraja godine uspješno realizirati sve planirane poslovne ciljeve koji, osim ostvarenja dobiti i povećanja poslovanja u svim segmentima, uključuju i daljnje širenje mreže naših poslovnica u Hrvatskoj.-

Veneto banka posluje sedam godina u Hrvatskoj, a njene se poslovnice danas nalaze u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu i Zadru, te Poreču. Veneto banka je talijanske Grupacije Veneto Banca, Montebelluna iz Trevisa i jedna je od prvih dvanaest talijanskih bankarskih institucija.

06. svibanj 2024 20:12