12. rujan 2012.

Kapital Network privremeno ostaje bez koncesije

lider.media
lider.media

Program Kapital Networka odlukom Vijeća za elektroničke medije ostao je privremeno bez koncesije za emitiranje, objavljeno je na službenim stranicama Vijeća.

Nakon što su Odašiljači i veze s prvim danom rujna isključili iz multipleksa D program Kapital Networka, Vijeće za elektroničke medije oduzela je koncesiju jedinoj poslovnoj televiziji na 15 dana. Razlog je dug prema Odašiljačima i vezama koji prema nekim informacijama iznosi oko šest milijuna kuna. Ukoliko ne podmire dug do 21. rujna kada ističe privremeno oduzimanje moglo bi se dogoditi da im se koncesija za emitiranje putem digitalnih prijemnika trajno oduzme. 

Ovo je drugi put da Vijeće privremeno oduzima koncesiju Kapital networku, prvi put je bilo u listopadu prošle godine. Prva poslovna televizija i dalje se emitira putem IPTV platformi, a dok ne riješi dug prema OiV neće mu biti vraćena koncesija.

Direktor Kapital Networka, Dragan Ćuća, izjavio je za Novi list, kako je uvjeren da neće uslijediti trajno oduzimanje koncesije. Traži se strateški partner koji donosi konsolidaciju, dokapitalizaciju te novu programsku shemu.- Optimistično vjerujem da će se oko 17. rujna sve znati - rekao je Ćuća te dodao kako je dug posljedica činjenice da je Kapital Network jedini nakladnik koji je plaćao tržišnu cijenu za eksperimentalno emitiranje preko digitalnog signala, dok drugi nisu plaćali ništa.