Poslovna scena
StoryEditor

Karlovac dobio Super Konzum od 75 milijuna kuna

30. Studeni 2012.

Realizacijom investicije od 75 milijuna kuna, Konzum je u Karlovcu otvorio prodavaonicu najvećeg formata iz svoje ponude- Super Konzum.

Na prigodnoj svečanosti pred mnoštvom uzvanika otvorili su ga gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez. Kako je istaknuo Knez, karlovački Super Konzum najveća je Konzumova maloprodajna investicija u ovoj godini, a zapošljavat će direktno što u samom Konzumu, što u poslovnim prostorima Konzumovih poslovnih partnera-zakupoprimaca ukupno oko 200 ljudi. Novi trgovački centar prostire se na oko devet tisuća kvadratnih metara bruto površine, od čega se četiri tisuće kvadratnih metara odnosi na sam prodajni dio Konzuma. 

Iako je dovršen potkraj 2012. godine, Super Konzum zapravo je investicija Konzuma koja traje već nekoliko godina i koju je od početka pratio niz teškoća koje je trebalo rješavati-od imovinsko-pravnih do onih infrastrukturne naravi. Upravo otvoreni Super Konzum izgrađen je na prostoru nekadašnje tvornice trikotaže i popluna Velebit, koji je nakon stečaj i višegodišnjeg propadanja i neuspješnih pokušaja rješavanja nekoliko desetljeća neriješenih imovinsko-pravnih pitanja za 19,16 milijuna kuna polovinom 2008. godine prodan Konzumu.

O tome koliko je bilo problema kazao je i sam gradonačelnik Jelić kazavši u svom današnjem govoru da je i sam Grad četiri puta bio nadomak odustajanja od čitavog plana i suradnje koja je ipak urodila plodom u vidu izgradnje Super Konzuma. Štoviše, Jelić je u svom stilu kazao da je upravo sretan zbog toga što na tom mjestu više nema Velebita te da je danas na tome mjestu izgrađen ‘velebni Konzum‘. Je li doista bolje da se ugasilo 209 proizvodnih radnih mjesta, koliko je u odlasku u stečaj imao Velebit 2002. godine, a otvoreno 200-tinjak trgovačkih radnih mjesta u vrijeme drastično smanjene kupovne moći i istovremeno velike konkurencije trgovačkih lanaca, reći će ekonomski pokazatelji i tržišna snaga. 

U Konzumu ističu da su u novootovorenom Super Konzumu kupcima na raspolaganju i samonaplatne ‘Konzum Express‘ blagajne, a Konzumovi partneri u istom će kompleksu kupcima ponuditi širok asortiman proizvoda putem specijaliziranih prodavaonica odjeće i obuće, drogerija, optičkih pomagala, cvjećarnica, a na raspolaganju će biti i najveći fitness centar u Karlovcu na površini od 800 kvadratnih metara. Za svoj dolazaka na atraktivnu lokaciju u Karlovcu, Konzum će u sklopu projekta ‘Vratimo djecu na igrališta‘ obnoviti dječje igralište u obližnjoj gradskoj četvrti Novom centru. 

23. travanj 2024 21:10