Poslovna scena
StoryEditor

Karlovačka banka povećava temeljni kapital

26. Svibanj 2014.

Skupština Karlovačke banke, sazvana za 30. lipnja, trebala bi donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala za 40 milijuna kuna.

U pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi, predlaže se povećanje temeljnog kapitala za 40 milijuna kuna te bi nakon dokapitalizacije temeljni kapital iznosio 136,97 milijuna kuna.

Temeljni kapital prema prijedlogu bi se povećao izdavanjem i plaćanjem u novcu četiri milijuna novih redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti deset kuna.

Pri tome ulagatelji moraju za upisane dionice uplatiti najmanje 800 tisuća kuna to jest svaki od njih dužan je upisati i uplatiti najmanje 80 tisuća ili više redovnih dionica.

Predložena dokapitalizacija Karlovačke banke uslijedila bi nakon što su vlasnici karlovačke tvrtke HS Produkt Ivan Žabčić i Marko Vuković, u veljači uplatili pojedinačno iznos od po 36,37 milijuna kuna, odnosno ukupno 72,73 milijuna kuna za povećanje temeljnog kapitala i tako stekli većinsko vlasništvo od 75 posto plus jednu dionicu Karlovačke banke.

18. travanj 2024 12:56