Poslovna scena
StoryEditor

Karlovačka pivovara predstavila novu liniju za punjenje

29. Lipanj 2012.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher i direktor Sektora lanca opskrbe Zvonimir Nemet predstavili su danas novu liniju za punjenje povratnih staklenih boca, vrijednu oko šest milijuna eura.

Nova linija renomiranog njemačkog proizvođača Kronesa ima kapacitet pranja i punjenja 60 tisuća boca na sat, čime za 20 tisuća boca na sat nadmašuje postojeću liniju punjenja, i jedna je, kazao je Gerschbacher, od najvećih i najbržih takvih linija u ovom dijelu Europe. Osim same brzine punjenja, koja s 50 postotnim povećanjem kapaciteta znatno povisuje produktivnost, Zvonimir Nemet istaknuo je i druge značajne aspekte rada nove linije, koja već sad u punoj pivarskoj sezoni radi u tri smjene. - Važan nam je i aspekt odgovornog odnosa prema okolišu i održivom poslovanju: nova linija troši po jednom hektolitru proizvednog piva 15 do 20 posto manje vode, a time i lužina, a potrošnju električne energije smanjuje za 5 do 10 posto, čemu treba dodati i manju potrebu za vodenom parom.

U jednoj smjeni na novoj liniji sad radi po šest radnika umjesto sedam na dosadašnjoj liniji, i sad se na njoj tijekom triju smjena u boce od 0,5 litara puni Karlovačko, Karlovačko radler limun i Karlovačko radler grejp. Čitav sustav proizvodnje zasnovan je na najvišim međunarodnim standardima s certifikatima ISO 9001 za sustav za upravljanje kvalitetom, ISO 22000 za sustav upravljanja sigurnošću hrane, ISO 14001 za sustav upravljanja okolišem, te OHSAS 18001 za sustav zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, kazao je Zvonimir Nemet. Uz spomenutu investiciju od šest milijuna eura za novu Kronesovu liniju, Karlovačka pivovara uložila je daljnjih tri milijuna eura u nabavu znatnih količina plastičnih nosiljki i staklenih boca radi usklađenja povećanih kapaciteta punjenja s dinamikom isporuke piva i ciklusom povrata ambalaže iz trgovačkog sektora.

19. travanj 2024 06:04