Poslovna scena

Kerum: Našim društvom upravljaju mediji i banke, a političari su im sluge

Lider/Hina

Na popisu nekretnina i projekata koje prodaje splitski gradonačelnik Željko Kerum čak je i prodajni centar Joker, za koji je tvrdio da nije na tržištu, saznaje Večernji list.

– Prvo ću prodati nekretnine koje još nisu u funkciji. Što se tiče brenda trgovine Kerum, on će ostati i nastaviti djelatnost, ali je upitno tko će biti vlasnik. Najbitnije je da trgovine Kerum nastavljaju s radom, a bit će preuzete i sve obveze – otkrio je Večernjem listu Kerum odluku da proda sve, pa čak i trgovine koje su mu priskrbile sve, svu imovinu koju stavlja na tržište, vrijednu 400 milijuna eura.
– Ne propadam, čovjek koji prodaje imovinu ne znači da propada. Razlog je konstantno maltretiranje pojedinih medija iz grupacije EPH koji plasiraju neistine i pišu laži. Našim društvom upravljaju mediji i banke, a političari su im sluge – tvrdi.
Popis imovine koju prodaje zaista je impresivan, najviše u Splitu, gdje Željko Kerum prodaje objekte na najatraktivnijim lokacijama u gradu. Hotel Central na Pjaci, gdje je bila prva gradska kavana, u srcu je grada, spomenik kulture i potencijalna zlatna koka. Prodaje i prostor na rivi.
O hotelu Marjan, za koji je najveći interes pokazao Danko Končar, već svi znaju sve. – Ja sam u hotel Marjan uložio 113 milijuna eura. To su preozbiljni novci i preozbiljan projekt da bih o detaljima govorio u javnosti – izjavio nam je jučer Kerum. Kaže, da je bio pametniji, u Marjan bi uložio manje i davno ga otvorio.
Joker, koji nosi ime po starijem sinu Jošku, a u sudskom registru kao osoba ovlaštena za zastupanje navedena je prva supruga Anka Kerum, također traži kupca. U prvi hrvatski prodajni centar Kerum je uložio 70 milijuna eura. Trgovinu Kerum u prizemlju već je zamijenio Tommy, a novi se vlasnik traži i za cijeli centar sa 85 poslovnih prostora i osam kinodvorana.
Prodaje i Loru, u kojoj je sjedište tvrtke Kerum d.o.o. i prvi njegov supermarket. Imao je projekt gradnje nebodera na tom mjestu, ali očito će ih graditi drugi.
U Splitu na prodaju su i Periska, Koteks, Bačvice i Dujmovača, za koju postoji projekt gradnje centra Keri. Prodaje i projekt stambene zgrade na Trsteniku.
– Tko kupi, može graditi – reklamira Kerum. Prodaje i Kilu gdje je njegov nećak Igor Sapunar s Marinom Wallner trebao sagraditi stanove od po 1000 eura za kvadrat. Na tržištu je i nedovršeni hotel Žnjan, ali i Neva u Podstrani, zgrada Plive u Kaštelima, apartmani na Čiovu, kamp i zemljište u Supetru, parcela u Milni, uz teren koji je na ime punca Ive Šarića sebi kupio Ivo Sanader. Splitski gradonačelnik u Zagrebu prodaje kino Central, restoran Šumski dvor i vilu Tuškanac. Na tržištu su zgrade u Malom Lošinju, zadarskom Boriku, Dubrovniku, Buzetu, Stonu i Stobreču.
– Najbitnije je da je kapital Kerum grupe tri puta veći od obveza i da je svaki naš partner osiguran u poslovanju s nama. Nikada nismo kasnili s obvezama, nijedna firma nikada nije bila u blokadi. Puno štete napravljeno mi je lažnim napisima koji su krenuli kad sam rekao da je Slobodna Dalmacija prodana, a nije plaćena. Zato sam politički progonjen – tvrdi Željko Kerum.

Komentari