Poslovna scena
StoryEditor

Kineski ugostitelj zarađivao prodajom - zraka

15. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Čisti zrak zlata vrijedi. Bar ako pitate Kineze, točnije vlasnika jednog restorana na istoku Kine.

Naime, čisti je zrak u Kini dobio svoju cijenu. Zbog gustog smoga koji je prekrio dijelove zemlje, vlasnik restorana u istočnome kineskom gradu Zhangjiagangu nabavio je nekoliko aparata za filtriranje zraka te uz svaki obrok za udisanje čistog zraka zaračunavao po jedan juan (kunu po osobi).

Gosti restorana su za dodatnu uslugu doznali tek nakon ručka, pošto im je uručen račun na kojemu je pisalo da se udisanje čistog zraka po osobi naplaćuje jedan juan, piše South China Morning Post, prenose domaći mediji.

Naravno, nije sve prošlo glatko jer je uslijedila žalba. Gosti su o svemu obavijestile lokalne vlasti koje su ubrzo vlasnicima restorana naredile da se naplata dodatnog troška ukine jer nije u skladu sa zakonom. naime, u obkjašnjenju koje je dobio vlasnik piše kako udisanje filtriranog zraka u restoranima nije izbor gostiju, zbog čega se ta pogodnost ne smije naplaćivati.

Suvišno je spominjati kako je ovakav nesvakidašnji događaj završio na društvenim mrežama. Javnost je podijeljena, no nemali j ebroj onih koji su poručili kako bi vrlo rado platili juan za olakšano disanje.

Podsjećamo kako je zbog najvećeg onečišćenja zraka u povijesti kineske prijestolnice Pekingu, prošli tjedan proglašena ‘crvena uzbuna‘ - najveći stupanj zagađenja.

20. travanj 2024 02:00