Poslovna scena
StoryEditor

Kitonić: U lazanjama je isključivo goveđe meso

19. Veljača 2013.
Piše:
liderhrt

Iz Leda su demantirali kako se u njihovim goveđim lazanjama nalazi konjsko meso.

-Ledo lazanje koji se nalazi na Hrvatskom tržištu je proizveden od strane dobavljača Tuttipasta S.A. iz Španjolske.Prema Ugovoru sa dobavljačem i specifikaciji zahtijevanoj od strane Leda i potvrđenoj od strane proizvođača Tuttipasta S.A., proizvod sadrži isključivo goveđe meso.-kazao je predsjednik Uprave Leda Tomislav Kitonić.

Podsjetimo, danas je objavljeno kako je konjsko meso pronađeno je u lazanjama (pakiranje od 450 grama) koje u Sloveniju izvozi Ledo, objavila je slovenska novinska agencija STA.

Lazanje u kojima je konjsko meso lažno deklarirano kao goveđe prozvodi tvrtka Trada iz Luksemburga, a prodaju se u Intersparu.Nakon što je afera s konjetinom potresla Europu, Slovenija je odlučila testirati oko 350 različitih proizvoda. Od dosad provjerenih 29 uzoraka samo je ovaj pozitivan. Taj nalaz potvrdilo je i dodatno testiranje u njemačkom veterinarskom institutu, izjavio je ravnatelj slovenske Uprave za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja Jernej Drofenik. 

O lažnoj deklaraciji i činjenici da taj proizvod sadržava konjetinu odmah su putem sustava hitnog obavješćivanja alarmirane ostale članice EU-a.

17. svibanj 2024 19:24