Poslovna scena
StoryEditor

Klimaoprema ulaže 37 milijuna kuna i otvara 50 radnih mjesta u Novoj Gradiški

05. Rujan 2015.

Klimaoprema iz Samobora ulaže 37 milijuna kuna u gradnju tvornice za proizvodnju opreme za ventilacijske i klimatizacijske sustave u Novoj Gradišci, u kojoj će proizvodnja početi 2016., a posao dobiti 50 djelatnika.

Nova Gradiška ima infrastrukturno potpuno opremljen industrijski park i konkurentnu cijenu za ulagače, a grad je vrlo brzo odgovorio na zahtjev Klimaopreme i dao joj punu potporu. Nova Gradiška također ima izvrstan geoprometni položaj, što je Klimaopremi kao izvozniku važno, ali jedan od razloga za gradnju tvornice u tom području je i pomoć slavonskom gospodarstvu. Uza sve te razloge novo ulaganje ojačat će tržišnu poziciju Klimaopreme, koja na hrvatskom tržištu ima nekoliko konkurenata, među kojima i samoborsku Pro-klimu odnedavno u vlasništvu njemačkog Wolfa. 

– Bude li proizvodnja rasla planiranim tempom, do 2020. proširit ćemo proizvodni prostor sa sadašnjih šest i pol tisuća četvornih metara na oko 15 tisuća, a bit će i novih zapošljavanja pa će u konačnici u tvornici u Novoj Gradiški raditi oko 200 djelatnika – kaže Helena Hrastnik, voditeljica marketinga Klimaopreme.

Ta tvrtka trenutačno izvozi 40 posto ukupne proizvodnje u Zapadnu i Istočnu Europu te 20 posto u Rusiju, koja je tržište velikog potencijala i na kojemu Klimaoprema ostvaruje veliki rast. Prednost Klimaopreme je što izvodi projekt prema sistemu ‘ključ u ruke’, a oko 90 posto proizvoda u projektima iz vlastitog je razvoja i proizvodnje.

16. travanj 2024 07:23