Poslovna scena
StoryEditor

KLM-a prvi put leti u Hrvatsku i Zagreb

11. Siječanj 2014.

Podružnica zrakoplovne kompanije KLM (Air France KLM) Cityhopper od kraja svibnja do kraja listopada ove godine uvest će četiri sezonska leta tjedno na liniji Zagreb-Amsterdam-Zagreb, što je prvi put u dugoj povijesti KLM-a da će letjeti direktno u Hrvatsku, izvijestili su danas iz te kompanije.

Ističući kako KLM time želi investirati u ekonomski i turistički razvoj između Hrvatske i Nizozemske, generalni direktor Air France KLM Alps and Balkans Vincent Kas naglasio je u povodu najave letova za Zagreb i da je to njihovo jedino novo odredište u srednjoj i jugoistočnoj Europi putem čega uz hrvatsko iskazuju zanimanje i za tržište BiH.

Ističe i kako će usmjeriti ‘sav trud i napore‘ da te sezonske letove pretvore i u redovnu liniju tijekom cijele godine.

Uvođenjem tih letova zadovoljan je i ministar turizma Darko Lorencin koji je u povodu takvih najava istaknuo važnost nizozemskog tržišta za hrvatski turizam vjerujući da će direktna zračna povezanost pridonijeti i povećanju turista između Hrvatske i Nizozemske.

Sezonski letovi na liniji Zagreb-Amsterdam-Zagreb kreću 27. svibnja i trajat će do 25. listopada četiri puta tjedno (utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom) zrakoplovom Fokker 70 koji raspolaže sa 80 sjedala.

Iz KLM-a važnim napominju da je taj red letenja vremenski prilagođen drugim letovima u KLM mreži kako bi putnici mogli optimalno koristiti tu mrežu od 160 odredišta širom Europe i svijeta, poput Buenos Airesa, Manile i Nairobija preko zračne luke Amsterdam Schiphol.

Kompanija KLM osnovana je 1919. te je danas jedna od rijetkih koja leti pod svojim originalnim imenom, a 2004. udružila se s Air France-om u Air France KLM. Time su postali jedna od najjačih europskih zrakoplovnih grupa sa dva zrakoplovna čvorišta, Amsterdam Schiphol i Paris Charles de Gaulle.

20. travanj 2024 02:49