Poslovna scena
StoryEditor

Komadići slagalice koji mnogima nedostaju

31. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Pedesetak posto neplaćanja odnosi se na kupce s kojima se godinama stabilno surađuje. Da biste na vrijeme uočili opasnost, u novom B2B magazinu donosimo znakove koji bi vas trebali pripremiti na svaki poslovni scenarij.

Što učiniti kad vaš partner propada, pitanje je s kojim se nitko ne želi suočiti. Ipak, kakvo bi to bilo izdanje namijenjeno segmentu B2B-ja u kojem se ne osvrćemo na tu tešku, ali danas vrlo čestu situaciju? Ta korisna, iako možda nepopularna, tema samo je jedna među mnogima koje donosi drugi broj dvomjesečnika Lider partner. Nakon te priče ona o osiguranju potraživanja možda je upravo komadić slagalice koji nedostaje.

Naime, ta vrsta osiguranja štiti poduzeća od rizika neplaćanja kupca bilo zbog njegova stečaja bilo zbog produljena neplaćanja. Ako se uzme u obzir da se 50-ak posto svih neplaćanja odnosi na kupce s kojima se do trenutka neplaćanja godinama stabilno surađivalo, jasno je kao dan da svaki poduzetnik i menadžer trebaju znati o kakvu je proizvodu riječ.

Daleko od toga da se u Lideru partneru bavimo samo pesimističnim temama. U ovom broju glavna tema bio je dizajn usluge, područje koje je u Hrvatskoj počelo bilježiti pozitivne pomake. Riječ je o segmentu u kojem se ulaganja itekako isplate iako smo još daleko od najrazvijenijih zemalja. Za one koji razmišljaju o malo manjim pomacima tu je tema o nabavi novog hardvera koja odgovara na pitanje kad je pravo vrijeme za novo računalo.

Neovisno o grani kojom se bave njihove kompanije, menadžere će svakako zanimati i koje tvrtke nude isplativu kontrolu voznog parka. Koliko se u tome može uštedjeti, pokazuje i podatak da se boljim upravljanjem prijevozni troškovi mogu smanjiti od 15 do 20 posto. Za one najambicioznije pak, koji razmišljaju o proširenju poslovanja ili novim investicijama, donosimo priču o novim modelima jamstava HAMAG Investa.  Naravno, ni to nije sve jer i u ovom broju Lidera partnera nastojimo pružiti što bolji pregled tema iz raznih segmenata i biti što korisniji svima koji nas čitaju.

18. travanj 2024 05:34