Poslovna scena
StoryEditor

Komplikacije s otpremninama radnika Brodosplita

18. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Uprava Brodosplita sastat će se u utorak s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom i predstavnicima sindikata kako bi raspravili o načinu zbrinjavanja zaposlenika Brodosplita u procesu restrukturiranja.

U priopćenju se navodi kako je novi vlasnik DIV pokrenuo nove pregovore s Ministarstvom gospodarstva i sindikatima o novim otpremninama. U međuvremenu, sindikati su mimo kolektivnog ugovora koji su potpisali s Vladom zatražili otpremnine kao i u brodogradilištu Kraljevica (6.400 kuna po godini radnog staža), prikrivajući novim zahtjevima svoje katastrofalno pregovaranje, zbunjujući i lažući radnike, dodaje se u priopćenju.

U priopćenju se navodi kako prema prikupljenim podacima trećina ispitanih radnika (do sada ih je ispitano više od 20 posto) podupire tzv. prijedlog sindikalnih otpremnina, a čak dvije trećine radnika podupire model zbrinjavanja koji nudi DIV.

- DIV-ov prijedlog su veće i jednake otpremnine, ali za sve radnike, model efikasniji i prihvatljiviji nego u brodogradilištu Kraljevica - poručili su iz Brodosplita. Teme sastanka su ponude oblika i načina zbrinjavanja zaposlenika u sustavu Brodosplit, koje je nužno provesti u procesu restrukturiranja, te ostala pitanja iz domene radnih odnosa i prava radnika.

19. travanj 2024 01:05