17. travanj 2015.

Končar EI prodaje 74 posto tvrtke za kućanske aparate

Končar Elektroindustrija (EI) oglasila je danas u dnevnom tisku prodaju poslovnog udjela, koji čini 74 posto temeljnog kapitala, u svojoj tvrtki Končar-Kućanski aparati jednom ili više zainteresiranih investitora.

Kako stoji u pozivu investitorima, na natječaj se mogu javiti samo tvrtke s godišnjim prihodom od prodaje većim od 50 milijuna eura, pozitivnim poslovnim rezultatom u protekle tri godine te s proizvodnim i prodajnim programom kućanskih aparata.

Osnovni kriterij pri odabiru najpovoljnijeg ponuđača biti će cijena, a prodavatelj, odnosno osnivač i jedini vlasnik tvrtke Končar-Kućanski aparati, Končar EI, zadržava pravo odbijanja svih ponuda.

U okviru ponude potencijalni su kupci dužni osigurati značajno povećanje opsega prodaje proizvoda i usluga pod brendom Končar, ponuditi program ulaganja u marketinške i prodajne kapacitete koristeći brend Končar te osigurati dokapitalizaciju u novcu.

Također, od mogućeg se kupca tvrtke Končar-Kućanskih aparata, koja zapošljava 74 radnika, očekuje i da preuzme obvezu zadržavanja zatečenog broja radnika na razdoblje od pet godina, kao i da zadrži postojeći kolektivni ugovor i sva zatečena prava radnika.

Ujedno mora ponuditi petogodišnji poslovni plan, mogućnost produženja postojećih dugoročnih ugovora tvrtke, preuzeti izvršenje financijskih obveza Končar-Kućanskih aparata prema Končar-Elektroindustriji, drugim društvima Grupe Končar i trećim vjerovnicima te ponuditi odgovarajuće instrumente osiguranja za izvršenje tih obveza, stoji u natječaju.

Rok za otkup informacijskog memoranduma, koji je jedan od uvjeta da se potencijalnim kupcima omogući uvid u poslovanje Končar-Kućanskih aparata, počinje teći danom objave natječaja, dakle od petka, 17 travnja, a rok za dostavu ponuda je 30 dana od objave.