24. travanj 2015.

Končar EL prodaje 74 posto udjela u tvrtki Niskonaponske sklopke i prekidači

Končar Elektroindustrija (EI) oglasila je u petak u dnevnom tisku prodaju poslovnog udjela, koji čini 74 posto temeljnog kapitala, u svojoj tvrtki Končar-Niskonaponske sklopke i prekidači.

Kako stoji u pozivu, na natječaj se mogu javiti samo tvrtke s godišnjim prihodom od prodaje većim od 20 milijuna eura, pozitivnim poslovnim rezultatom u protekle tri godine te s proizvodnim i prodajnim programom niskonaponskih aparata. Osnovni kriterij pri odabiru najpovoljnijeg ponuđača bit će cijena, a prodavatelj, odnosno osnivač i jedini vlasnik tvrtke Končar-Niskonaponske sklopke i prekidači, Končar EI, zadržava pravo odbijanja svih ponuda.

U okviru ponude potencijalni su kupci dužni ponuditi program ulaganja u tehnološke i razvojne kapacitete dokapitalizacijom u novcu te osigurati značajno povećanje opsega prodaje proizvoda i usluga. Također, od mogućeg se kupca tvrtke Končar-Niskonaponske sklopke i prekidači, koja zapošljava 195 radnika, očekuje i da preuzme obvezu zadržavanja zatečenog broja radnika na razdoblje od pet godina, kao i da zadrži postojeći kolektivni ugovor te sva zatečena prava radnika. Ujedno mora ponuditi petogodišnji poslovni plan, mogućnost produženja postojećih dugoročnih ugovora tvrtke, preuzeti izvršenje financijskih obveza i jamstava prema Končar Elektroindustriji, drugim društvima Grupe Končar i trećima te ponuditi odgovarajuće instrumente osiguranja za izvršenje tih obveza, stoji u natječaju.

Rok za otkup informacijskog memoranduma, koji je jedan od uvjeta da se potencijalnim kupcima omogući uvid u poslovanje Končar-Niskonaponskih sklopki i prekidača, počinje teći danom objave natječaja, dakle od petka, 24. travnja, a rok za dostavu ponuda je 30 dana od objave.

Inače, to je drugi natječaj u kojem Končar Elektroindustrija prodaje 74 posto temeljnog kapitala u jednoj od svojih tvrtki. Prošli je petak, 17. travnja Končar EI oglasio prodaju poslovnog udjela, koji čini 74 posto temeljnog kapitala, u tvrtki Končar-Kućanski aparati.