Poslovna scena
StoryEditor

Končar Turskoj elektroprivredi isporučio sustave uzbude

26. Lipanj 2013.

Tvrtka Končar-Elektronika i informatika (INEM) isporučila je Turskoj elektroprivredi - EUAS šest statičkih sustava uzbude za Termoelektranu Soma, u iznosu od 1,4 milijuna eura, izvjestili su iz Končara.

Termoelektrana Soma ima šest blokova ukupno instalirane snage 1034 megavata (MW), a proizvodi 6,4 milijarde kilovatsati (kWh) godišnje.

Iz Končara navode kako će se montaža opreme na elektrani i puštanje u rad odvijati sukcesivno do lipnja 2014. Osim toga, kako ističu, pred realizacijom je još jedan projekt za Tursku elektroprivredu.

Početkom srpnja predstoji isporuka sustava uzbude za Termoelektranu Yeniköy, a riječ je o isporuci, ispitivanju i puštanju u rad novih sustava uzbude za dva generatora snage 247 megavoltampera (MVA).

Sustavi uzbuda u potpunosti su prilagođeni potrebama kupaca, a zasnovani su na vlastitim rješenjima i proizvedeni u Končar, navodi se u priopćenju.

INEM je u Turskoj prisutan od 2011. kad su ugovorena i isporučena četiri statička sustava uzbude za turbogeneratore Termoelektrane Afsin-Elbistan A u Elbistanu.

Direktor Končar-Elektronike i informatike Željko Tukša ističe kako su isporuke rezultat povjerenja u kvalitetu i pouzdanost Končarevih proizvoda, tim više što se radi o značajnim projektima u elektroenergetskom sustavu Turske, a u tvrtki se stoga nadaju i novim poslovima.

Končar je u Tursku prošle godine izvezao proizvoda u vrijednosti 51,6 milijuna kuna, a u prva četiri mjeseca ove godine 18 milijun kuna, navodi se u priopćenju.

11. svibanj 2024 05:17