Poslovna scena
StoryEditor

Končar završio 18 milijuna eura vrijedan posao u Albaniji

18. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Inženjering za energetiku i transport završio je rekonstrukciju triju transformatorskih stanica u Albaniji naponskih razina 220/110/35 kV. Riječ je o TS Tirana 1 i TS Elbasan 1 za koje je bila predviđena rekonstrukcija primarnog dijela te TS Fier koja se rekonstruirala u potpunosti, uključujući i sustave zaštite i upravljanja.

Ugovor vrijedan oko 18 milijuna eura Končar je sklopio s albanskim operaterom prijenosnog sustava OST (Operateri i Sistemit te Transmetimit), a projekt je financiran kreditom Svjetske banke u sklopu projekta ECSEE APL2.- Transformatorske stanice TS Tirana 1, TS Fier i TS Elbasan 1 iznimno su važne za elektroenergetski sustav Republike Albanije i tijekom radova bilo je nužno osigurati nesmetano napajanje potrošača električnom energijom zbog čega je rekonstrukcija bila iznimno složena. Osim toga, zbog međusobne energetske povezanosti postrojenja plan rekonstrukcije bilo je nužno prilagođavati te istodobno koordinirati na razini sve tri transformatorske stanice - kažu u Končaru.

Ukupno je rekonstruirano 119 polja, ostvareno više od 250 isključenja zbog radova, odrađene su 54 noćne smjene te je dopremljeno 145 šlepera opreme. Ugovor je završen u roku, a društava Grupe Končar proizvela su i isporučila većinu opreme za postrojenja. Značajniji poslovi koje je Končar u posljednje vrijeme realizirao u Albaniji su revitalizacija hidroelektrana Ulza (4x7,5 MVA) i Shkopeti (2x15 MVA), izgradnja novih transformatorskih stanica TS Koplik i TS Bushat te proširenja transformatorskih stanica TS Vau I Dejes, TS Lushnja i TS Uznova. U tijeku je još ugovor o rekonstrukciji TS Fierza, TS Koman i TS Vau I Dejes.

26. travanj 2024 19:58