Poslovna scena
StoryEditor

Konstruktor mora napustiti gradilište

22. Veljača 2013.

Konstruktor-Inženjering, po rješenju Općinskog suda u Splitu, mora osloboditi gradilište na gradnji brze ceste Solin - Klis - Sinj te Hidroelektri-niskogradnji predati gradilišnu dokumentaciju kako bi se što prije nastavili radovi, izvijestili su iz Hrvatskih cesta.

Općinski sud u Splitu donio je rješenje kojim se Konstruktor - Inženjeringu zabranjuje poduzimanje bilo kakvih radnji koje mogu nanijeti štetu, otežavati ili onemogućavati izvođenje građevinskih radova njihovom ugovornom partneru Hidroelektra-niskogradnji na izgradnji drugog kolnika brze ceste Solin - Klis - Sinj na dionicama Majdan - Jamani i Jamani - Klis (Grlo).

Konstruktoru je zadan rok od 24 sata od dana dostave rješenja da oslobodi gradilište te Hidroelektri preda gradilišnu dokumentaciju te je Hidroelektra ovlaštena da s gradilišta ukloni sve osobe i stvari Konstruktor - Inženjeringa u roku od 24 sata od primitka rješenja, kaže se u priopćenju Hrvatskih cesta.

Podsjeća se da je početkom siječnja ove godine, odlukom Uprave Hrvatskih cesta Hidroelektra-niskogradnja, kao solidarni partner Konstruktor-inženjeringa na izgradnji brze ceste Solin – Klis – Sinj, poddionici Majdan - Jamani i Jamani - Grlo (Klis), započela preuzimanje izvođenja svih preostalih građevinskih radova koji su prema dosadašnjoj raspodjeli radova pripadali Konstruktor inženjeringu.

Kako se objašnjava, Konstruktor zbog financijskih poteškoća nije bio u mogućnosti nastaviti s izvođenjem radova odnosno ispuniti odredbe ugovora, ali do danas nije omogućio Hidroelektri nesmetan nastavak radova te su stoga poduzeti pravni koraci kako bi se radovi nastavili u što kraćem roku.

U HC-u navode da ukupna vrijednost ugovorenih građevinskih radova iznosi 219 milijuna kuna bez PDV-a, od čega vrijednost preostalih nedovršenih radova na dionici državne ceste 80 milijuna kuna. Završetak svih građevinskih ugovorenih radova očekuje se do kraja 2013.

07. svibanj 2024 01:22