Korona i biznis
19. listopad 2012.

Konstruktorov posao preuzima Hidroelektra-niskogradnja

Hrvatske ceste danas su izvijestile da će izvođenje svih radova na gradilištu brze ceste Solin-Sinj, koji su prema ugovoru pripadali Konstruktor-inženjeringu, preuzeti tvrtka Hidroelektra-niskogradnja, kao ugovorni partner.

Odlukom Uprave Hrvatskih cesta, na gradilištu brze ceste Solin-Klis-Sinj (spoj na autocestu A1), na dionicama Majdan-Jamani i Jaman-Klis Grlo, tvrtka Hidroelektra-niskogradnja preuzet će, kao ugovorni partner, izvođenje svih radova koji su prema ugovoru pripadali Konstruktor-inženjeringu, priopćeno je iz Hrvatskih cesta.Pritom se navodi kako je takva odluka donesena radi neizvršavanja ugovornih obveza tvrtke Konstruktor-inženjering.

Hidroelektra-niskogradnja dostavit će Hrvatskim cestama, u idućih tjedan dana, novi financijsko-dinamički plan izvođenja radova, na temelju čega će biti poznat i rok dovršetka radova. Ugovor o građenju sklopljen je sa zajednicom ponuditelja početkom rujna 2008. godine, u vrijednosti 219,3 milijuna kuna, bez PDV-a, podsjeća se u priopćenju.