Poslovna scena
StoryEditor

Kontinuitet u poslovanju je premisa za dobre poslovne rezultate

02. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Prema Veeamovom globalnom istraživanju, tvrtke su u 2015. prosječno imale 15 neplaniranih ispada, što je porast u odnosu na 2014., a i sve je dulje trajanje tog razdoblja nedostupnosti, naročito za aplikacije koje su ključne za poslovanje. U današnjoj digitalnoj eri to je neprihvatljivo i tvrtkama su nužni planovi o kontinuitetu poslovanja, sa stalnom dostupnošću svojih servisa zahvaljujući najmodernijim softverima koji osiguravaju ‘always-on‘ poslovanje

Moderne tvrtke u svom poslovanju sve se više oslanjaju na softver, pa IT odjeli više ne mogu prolaziti sa stavom da im je razina usluge ‘ok‘ jer je stalna dostupnost i kontinuitet u poslovanju prva premisa za dobre poslovne rezultate i zadovoljne korisnike, poručila je tvrtka Veeam sudionicima WinDays konferencije.

No, rezultati Veeamovog globalnog istraživanja pokazuju da su se godišnji neplanirani ispadi u tvrtkama povećali s 13 na 15, ta nedostupnost je sve dulja i tvrtkama je potrebno puno više vremena za oporavak podataka i aplikacija. S obzirom da je lani dosegnut rekordan broj ljudi koji su međusobno povezani (oko 42 posto svjetske populacije) i s pretpostavkom da će prije kraja 2020. godine na svijetu biti gotovo 21 milijarde povezanih uređaja, takvi su rezultati potpuno neprihvatljivi u današnjoj ekonomiji gdje su brzina i pouzdanost imperativ poslovanja, a pristup podacima i aplikacijama 24/7 nikada nije bio važniji, naglasili su iz Veeama.

- Dobar dio tvrtki i govornika ne bi vjerojatno bio ovih dana u Poreču da svoje poslovanje nisu temeljili na stalnoj dostupnosti jer korisnici i partneri to od njih očekuju, a bez toga nema ni uspješnih poslovnih rezultata, rekao je Saša Hederić, regionalni menadžer za južnu i istočnu Europu u Veeamu.

- Većina je organizacija toga svjesna i značajno ulažu u modernizaciju podatkovnih centara kroz virtualizaciju, sustave za pohranu i cloud tehnologije, no velik broj njih i dalje ne ispunjava svoje poslovne ciljeve i ne može uštedjeti na ulaganjima kada je riječ o IT-iju. U isto vrijeme, prema našem globalnom istraživanju, tvrtke su u 2015. prosječno imale 15 neplaniranih ispada, što je porast u odnosu na 2014., a i sve je dulje trajanje tog razdoblja nedostupnosti, naročito za aplikacije koje su ključne za poslovanje. U današnjoj digitalnoj eri to je neprihvatljivo i tvrtkama su nužni planovi o kontinuitetu poslovanja, sa stalnom dostupnošću svojih servisa zahvaljujući najmodernijim softverima koji osiguravaju ‘always-on‘ poslovanje.

Najnovija predstavljena nadogradnja rješenja Veeam Availability Suite™ u verziji 9.5 s Nimble Storageom tvrtkama će tako omogućiti da se usmjere iz procesa izrade sigurnosnih kopija u razdoblje kontinuiteta u poslovanju, ispunjavajući ciljano vrijeme i točku oporavka od manje od 15 minuta za sve aplikacije i podatke, pojasnili su iz Veeama novu funkcionalnost.

Globalni poslovni rezultati Veeama potvrđuju da su tvrtke prepoznale prednosti njihovih inovativnih rješenja, pa su tako od start-upa iz 2007. došli do jednog od top5 globalnih proizvođača softvera za zaštitu podataka danas. Prema rezultatima s kraja 2015., Veeam je ostvario globalni rast prihoda od 22 posto. To je značajno veći uspjeh od prosjeka tržišta, a podaci IDC-a ujedno pokazuju da se očekuje stopa rasta od 6,3 posto za prihode u tom sektoru do 2019. godine. Ujedno, od predstavljanja glavnog proizvoda početkom 2008. Veeam Backup & Replication, Veeam je ukupno ostvario 1,5 milijardi dolara prihoda, bez financiranja venture capital fondova. S obzirom na trendove i Veeamova rješenja u ispunjavanju potreba tržišta, Veeam je na dobrom putu da ispuni zacrtani cilj i do 2018. ostvari milijardu dolara godišnjeg prihoda.

- U Hrvatskoj je Veeam prošlu godinu završio s pet posto rasta prihoda i 31 posto više novih korisnika. Vjerujem da i WinDaysi pokazuju koliki je potencijal našeg tržišta za daljnji razvoj IT-a, a i naši rezultati pokazuju da u Hrvatskoj postoje tvrtke koje su prepoznale poslovne prednosti koje im donosi stalna dostupnost, zaključio je Hederić.

26. travanj 2024 17:03