Poslovna scena
StoryEditor

Košarkaška legenda Sabonis zvijezda kampanje Real grupe za otvaranje Lidla u Litvi

04. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

U Litvi je nedavno otvoreno prvih 15 Lidlovih trgovina, a  hrvatska marketinška agencija Real grupa stoji iza cjelovite kampanje Lidla u Litvi, u kojoj glavnu ulogu ima legendarni košarkaš Arvydas Sabonis. Kreativni i marketinški stručnjaci iz Real grupe od jeseni 2015. intenzivno su radili na izradi kampanje „Great shopping, great prices“.

Nakon odličnih rezultata na hrvatskom i portugalskom tržištu, full service agencija Real grupa dobila je priliku raditi i za Lidl u Litvi i to na pripremnoj kampanji za dolazak Lidla na litavsko tržište. Real grupa je osmislila i izradila cjelovitu kampanju koja prati dolazak Lidla na litavsko tržište – od kreativnog koncepta, snimanja i izrade video spotova, fotografiranja pa sve do materijala za prodajno mjesto. Na kampanji su radili stručnjaci iz Real grupe, a sve uz vodstvo kreativnog direktora Mare Pitarevića. Priprema kampanje „Great shopping, great prices“ trajala je od jeseni 2015. godine, a u skladu je s Lidlovom filozofijom poslovanja u kojoj nudi odlične proizvode po odličnim cijenama.

Kako bi ovu ideju ilustrirali na što zanimljiviji način, Real je za glavnog zaštitno lice kampanje odabrao Arvydasa Sabonisa - legendarnog košarkaškog igrača, predsjednika litavskog košarkaškog saveza, 5 puta zaredom najboljeg europskog košarkaša - čovjeka za kojega možemo reći da je prema svim kriterijima  great . Kampanja u tzv.  teaser fazi prikazuje Sabonisa na tipičnim mjestima širom Litve kako poziva sugrađane da mu se pridruže, dok u ostatku kampanje Sabonis postaje „dobri duh” Lidla, netko tko je blizak kupcima i pomaže im, kako u kupnji u trgovini, tako i u svakodnevnom životu, na roštilju, na plaži, kod kuće. Samo snimanje odvijalo se diljem Litve – na moru, u selima i u glavnim gradovima, kako bi se prikazalo sve krajeve Litve do kojih će Lidl doprijeti šireći svoju prodajnu mrežu.

„Kampanja koja je iza nas veliki je uspjeh Real grupe. U ovaj posao ušli smo s velikim iskustvom rada na hrvatskom i portugalskom tržištu, ali Litva je bila specifična jer smo pripremali kampanju za dolazak Lidla na litavsko tržište. Sabonis je bio odličan i discipliniran suradnik kao što i priliči vrhunskom sportašu koji je uzor generacijama i genaracijama mladih“ – kaže Maro Pitarević, kreativni direktor u Real grupi.

19. travanj 2024 10:36